Hrvatski obračun usred Zagreba pripao Dodigu, Draganja u polufinalu igre parova

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.02.15. | 19:20

Ivan Dodig prošao je u drugo kolo PBZ Zagreb Indoorsa preko još jednog hrvatskog predstavnika Mate Delića (6:2, 6:3).

Splićanin Mate Delić nije imao odgovor na raspoloženu igru Dodiga koji je savršeno kontrolirao cijeli meč u Velikoj dvorani Doma sportova. Međugorac je koristio gotovo svaku ponuđenu priliku, a frustrirani Delić samo je popunjavao statistiku s neforsiranim pogreškama.

Prvi set bio je jednosmjerna ulica za 152. igrača svijeta koji je već sa samom početku, u drugoj igri, izgubio svoj servis. Isto je učinio i koncem seta za velikih 6:2 u korist Dodiga. Slično je moglo biti u drugom setu ali je Splićanin uspio osmu igru, ali je u devetoj Dodig bio nemilosrdan ispustivši samo jedan poen.

Ivan Dodig priznao je kako njegov veliki prijatelj nije odigrao meč na uobičajenoj razini.

Kao i što sam jučer rekao, meč će biti zavisno na koju se nogu ustane Mate. Na moju sreću, ustao se na krivu i to se moglo vidjeti. Odigrao sam baš onako kako sam želio. Mate volio kada lopte idu visoko, ali sam taktički odigrao jako dobro i onemogućio mu njegovu igru. Jako se dobro poznajemo, ali sam na koncu pobijedio i prošao u drugo kolo“, rekao je Dodig.

S Dodigovim riječima složio se i Splićanin.

„Krenuo sam vrlo nervozno u meč i nikako nisam mogao osjetiti lopticu. Ivan me navukao na svoj ritam iz kojeg nisam mogao izaći. Užasno sam servirao, a ovako loše nisam nikada igrao. Ne znam što se dogodilo. Stvarno ne znam što se dogodilo. Ništa nije štimalo, a niti jedan udarac nisam pogodio kako treba“, rekao na konferenciji za novinare Mate Delić.

„Dosta sam radio na betonu, ali jako kasnim na njemu. Nemam tu igru kao što je imam na zemlji i stalno sam u nekoj panici. Ne osjećam se dobro na ovoj podlozi. Na treninzima je dobro, ali na terenu neka sasvim druga slika“, poručio je Splićanin.

Ipak, želim napredovati jer ne može gore od ovoga. Nisam još pronašao svoju igru, a odigrao sam tek jedan turnir u Australiji. Nadam se da će biti bolje“, poručio je Delić.

„Nastavit ću raditi naporno i pronaći pravu formu tako da do Davis kupa mogu opravdat poziv ako me izbornik pozove“, zaključio je Delić.

Prije tog susreta svoj prolazak u drugo kolo osigurao je i Španjolac Marcel Granollers-Pujol preko Austrijanca Jürgena Melzera sa 6:2, 7:6(3). Osmi nositelj imao je tek manjih problema u drugoj dionici igre, ali je trinaestu igru uzeo u svoju korist nakon sat i pol igre.

Upravo će Marcel Granollers biti sljedeći protivnik našem Ivanu Dodigu u drugom kolu, a susret je na rasporedu sutra u 17 sati na centralnom terenu Doma sportova.

„Sutra me očekuje mnogo zahtjevniji meč što se tiče fizičkog dijela igre. Riječ je o igraču sličnog profilu poput mene i igrač koji je dobar u igri parova. Konstantno pruža dobre igre posljednjih godina i stalno je unutar 50 najboljih igrača svijeta. Pobijedio sam ga ovdje prije par godina, ali bilježim i poraz. Sada smo obojica puno kompletniji igrači i bit će to jedan zanimljiv meč“, zaključio je Dodig.

S fantastičnim izvedbama nastavlja i hrvatsko-finski par Marin Draganja i Henri Kontinen. Nakon što su jučer izbacili Dodiga i Ćorića, isto su učinili i Gillesu Mülleru i Igoru Sijslingu (7:5, 6:4). U polufinalu ih očekuje bolji iz susreta Emmerich/Siljestrom i Stakhovsky/Troicki, a upravo je danas ukrajinsko-srpska kombinacija nadvisila danas Begemana i Haasea u prvom kolu sa 6:4, 7:6(6).

PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:

Marcel GRANOLLERS – Jurgen MELZER 6:2, 7:6(3)
Ivan DODIG - Mate DELIĆ 6:2, 6:3

PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo, parovi:

Draganja/Kontinen - Müller/Sijsling 7:5, 6:4
Stakhovsky/Troicki – Begemann/Haase 6:4, 7:6(6)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsIvan DodigMate DelićMarin DraganjaTenisMarcel Granollers

Ostale Vijesti