Hrvatska saznala suparnike u skupini ATP kupa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.09.19. | 12:21

Naša Davis Cup reprezentacija igrat će u skupini E.

Na suprotnoj strani stajat će im Dominic Thiem koji je na prošlotjednoj ljestvici bio peti na svijetu te vjerojatno 122. igrač svijeta Dennis Novak, koji će predstavljati Austriju, te Diego Schwartzman, 16. tenisač ATP ljestvice i 22. igrač svijeta Guido Pella, koji će igrati za Argentinu.

Na ATP kupu, koji će se igrati od 3. do 12. siječnja u Sydneyju, Perthu i Brisbaneu igrat će 24 države koje su izborile nastup zahvaljujući stanju na ATP ljestvici od 9. rujna tekuće godine: Srbija, Španjolska, Švicarska, Rusija, Australija, Njemačka, Grčka, Japan, Italija, Francuska, Belgija, HRVATSKA, Argentina, Gruzija, Južnoafrička Republika, SAD, Kanada, Velika Britanija, Australija (zemlja domaćin. Još pet država bit će određeno 13. studenog također na temelju poretka na ATP ljestvici.

Nastup su potvrdila čak 27-orica od 30 najbolje rangiranih igrača na svijetu, između ostalih Novak Đoković, Rafa Nadal, Roger Federer i Andy Murray, čiji je zaštićeni renking plasirao Veliku Britaniju na ovaj turnir.

Igrat će se u šest skupina u kojima će biti po tri reprezentacije, a hrvatska skupina igrat će se u Sydneyju. Poslije slijedi četvrtfinale, polufinale i finale. Igrat će se dva singla i jedan meč u paru.

ATP kup, skupine:

Skupina A - Srbija, Francuska, JAR (Brisbane)

Skupina B - Španjolska, Japan, Gruzija (Perth)

Skupina C – Švicarska, Belgija, Velika Britanija (Sydney)

Skupina D - Rusija, Italija, SAD (Perth)

Skupina E - Austrija, HRVATSKA, Argentina (Sydney)

Skupina F - Njemačka, Grčka, Kanada, Australija (Brisbane)

(foto:

 


Tagovi

TenisATP kupMarin ČilićBorna Ćorićhrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti