Hrvatska preokretom do prve meč lopte za ukupnu pobjedu: Pokazali smo veliko srce!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.17. | 08:37

Naša Davis Cup reprezentacija na korak je od osiguravanja ostanka u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

Nakon jučerašnjeg dvoboja parova, Hrvatska vodi protiv Kolumbije u Bogoti 2:1. Za drugi su se bod pobrinuli Marin Čilić i Nikola Mektić, koji su nakon pet setova i velikog preokreta sa 5:7, 6:7 (5), 6:4, 6:2 i 6:4, svladali Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Fallu.

Naš je par gubio 2:0 u setovima, ali je uspio preokrenuti i nakon gotovo četiri sata igre, stigao do pobjede i vodstva od 2:1 uoči posljednjeg dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa.

> ČILIĆ - GIRALDO 1(1,20), 2(4,00)

Slatka pobjeda svakako. Oni su bili jako dobri, ali trebali smo osvojiti već drugi set. Kad nam je proradio retern, bili smo jako opasni. Najslađe je bilo to što smo ostali veoma pozitivni unatoč zaostatku 0:2 u setovima. Pokazali smo čvrstoću u ekipi, bili smo složni i motivirani. Pokazali smo veliko srce. Početak meča nije bio najbolji s naše strane, ali smo pronašli pravi način“, rekao je nakon meča naš prvi reket, Marin Čilić, priopćili su iz Hrvatskog teniskog saveza.

Priznaje, nije bilo lako igrati sa pritiskom i priličnim zaostatkom.

Bio nam je prioritet ostati koncentrirani i nakon gubitka drugog seta. Znali smo da možemo podići nivo, pogotovo ja, gdje sam od početka trećeg seta na reternu bio puno bolji. Nikola je popravio servis i popunili smo sve rupe u našoj igri“.

Nikola Mektić još je jednom potvrdio koliko je dobar specijalist za parove.

Sad kad je sve gotovo osjećaje je izvrstan, ali tijekom meča nije stalno bilo tako. Bilo je teško ostati fokusiran nakon gubitka prva dva seta, ali nekako smo uspjeli. Znali smo da smo favoriti, ali stvari nisu išle kako treba. Počinješ razmišljati 'gubit ćemo nakon parova 1:2'. Digli smo se i moram samom sebi čestitati, svaka nam čast“, istaknuo je Mektić.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan je prvotno za igru parova prijavio Franka Škugora, no s obzirom da je Škugor imao težak meč u petak, Krajan je odlučio Mektiću priključiti Čilića. I nije pogriješio, a Hrvatsku sada još samo jedna pobjeda dijeli od ukupnog slavlja u Bogoti.

Puno smo bliže ukupnoj pobjedi, ali nezahvalno je reći koliko. Nije još gotovo, pa ne smijemo biti previše euforični, iako je Marin favorit u svom meču. Neće biti lak meč, ali ja vjerujem da će Marinova kvaliteta presuditi“, poručio je Krajan.

Prvu meč loptu ima Čilić, koji od 17 sati po našem vremenu igra protiv Santiaga Giralda i ako dođe do slavlja, Hrvatska će osigurati pobjedu i mjesto u Svjetskoj skupini sljedeće godine. Tečaj u Germania Sport kladionici na pobjedu Čilića je 1,20, a igrati možete OVDJE.

(Foto: HTS)


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cupkolumbijska davis cup reprezentacijaMarin ČilićNikola Mektić

Ostale Vijesti