Hrvatska nadomak Davis Cup finala - Čilić i Dodig pobijedili najbolji par na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.09.16. | 19:15

Hrvatska ima 2:1 u polufinalu Davis Cupa protiv Francuske.

Marin Čilić i Ivan Dodig su napravili još jedan senzacionalan uspjeh. S 2:1 u setovima (7:6 (6), 5:8, 7:6 (6), 6:3) su pobijedili francusku kombinaciju, Pierre-Hugues Herberta i Nicolasa Mahuta, inače najbolji par na svijetu po ATP listi.

Znalo se da do pobjede neće biti lako doći, ali je od početka meča naša kombinacija pokazala da je ravnopravna uglednijim protivnicima. Krenuli su Čilić i Dodig agresivno u meč, ali igrali su dobro i Francuzi. Oni su i prvi došli do break lopte, i to tri u 6. gemu, ali ih nisu iskoristili baš kao što nismo ni mi iskoristili našu jedinu šansu u 11. gemu. Set je odlučen u tie-breaku u kojoj je jedan izgubljen servis, onaj Herbertov, odlučio pobjednika.

Drugi set je Francuska otvorila break-loptom u prvom gemu, ali se Čilić obranio. Nakon toga su svi igrači sigurno držali svoj servis, krizu je u 7. gemu imao Dodig, a u 10. Herbert, ali su se uspjeli izvući. No, Dodig je ipak ispustio svoj servis u 11. gemu te je Francuska izjednačila na 1:1 u setovima.

U trećem setu slična priča kao u prvom. Većim dijelom su svi sigurno na svojem servisu, ali su pri kraju seta Francuzi našim igračima dopustili dvije break prilike. No, sve se odlučilo u tie-breaku gdje smo rano došli do prednosti (2:0). Čuvali smo taj mini break do 5:3, a onda je Dodig izgubio svoj servis. Francuzi su na 6:5 imali set loptu na Čilićev servis, ali je naš najbolji tenisač bio siguran dok je Dodig odigrao sjajnu loptu na našu prvu set-loptu te smo tie-break dobili s rezultatom 8:6.

Zaostatak od 2:1 je očigledno ostavio trag na Francuzima. Mahut, do tada jako dobar na svojem servisu, pri rezultatu 1:1 gubi svoj servis. Čilić i Dodig brane prednost bez break šanci francuskih tenisača, a pri 5:3 Herbert gubi svoj servis-gem za veliko slavlje hrvatskih tenisača i mnogobrojne publike u Višnjiku.

Sutra će Čilić prvi imati šansu donijeti ukupnu pobjedu Hrvatskoj u meču protiv Richarda Gasqueta. U slučaju da Francuzi izjednače, ukupnog pobjednika će vjerojatno odlučiti dvoboj Borne Ćorića i Lucasa Pouillea iako nije isključeno da pojedinačni meč bude igrao i Dodig.

U drugom polufinalnom meču Davis Cupa Velika Britanija je smanjila zaostatak u meču protiv Argentine na 1:2. Braća Andy i Jamie Murray su s 3:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:4, 6:4) pobijedili Juan Martina Del Potra i Leonarda Mayera.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nicolas MahutPierre-Hugues HerbertIvan DodigMarin Čilićfrancuska davis cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti