Hrvatska lovi finale Davis Cupa protiv Francuske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.09.16. | 08:40

U Zadru danas počinje polufinale Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Francuske.

Polufinalni dvoboj protiv Francuske u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić od 14 sati otvaraju naš tenisač Borna Ćorić i prvi francuski reket Richard Gasquet. Nakon njih dvojice, u akciju će naš prvi reket Marin Čilić i drugi tenisač gostiju, Lucas Pouille.

Pouille je uskočio naknadno, budući da se u Zadru ozlijedio Gael Monfils, a otprije je već otpala najveća uzdanica Francuza, Jo-Wilfried Tsonga. Gosti su u Zadru 'oslabljeni', ali neće našima biti nimalo lako, unatoč izostanku dvojice najboljih igrača Francuza u singlu.

I Hrvatska je bila u problemima, s obzirom da je nastup Ćorića bio pod upitnikom zbog problema s ozljedom koljena.

Borili smo se nekoliko dana da osposobimo Bornu. Nije dobro izgledalo prije nekoliko dana, nije bila dobra situacija s tom ozljedom i bilo je teško prognozirati kako će se smiriti upala. Smirila se, stavili smo ga da igra, znači bit će spreman. Morali smo biti s medicinske strane sigurni, da može taj meč odraditi, da mu se ne dogodi neka gora ozljeda i poslije produži oporavak, te ima utjecaja na njegovu karijeru“, pojasnio je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Ćorić je poručio da je spreman.

Koljeno smo manje-više sanirali. Probao sam igrati i bilo je dosta dobro, čak sam dobro i igrao. Moja slika je čista, nema nikakvih problema, ali mala bol je još tu. Nitko ne može znati kako će koljeno reagirati, ali spreman sam igrati dobro“, kazao je Borna.

Koliko će to biti dovoljno za iznenađenje protiv 17. tenisača svijeta i osvajanje prvog boda u lovu na finale Davis Cupa vidjet ćemo od 14 sati. Do sada još nisu igrali.

Nakon Ćorića i Gasqueta, u akciju će Čilić protiv 18. na svijetu, Lucasa Pouillea, inače četvrtfinalista nedavnog US Opena. Bit će to njihov prvi susret.

Trenirali smo jednom ili dvaput. Sigurno će to biti težak meč i za njega i za mene. Određeni je pritisak igrati pred domaćim navijačima, imati imperativ pobjede ali na to sam navikao. Igrao sam jako puno mečeva u Davis Cupu, bio sam uspješan, nadam se da ću u tom smjeru i nastaviti“, istaknuo je Međugorac.

Sutra je na rasporedu igra parova u kojoj su zasad prijavljeni Ivan Dodig i Marin Draganja protiv sjajne francuske kombinacije Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. No nije isključeno da izbornik Krajan odluči umjesto Draganje s Dodigom staviti Čilića. Mnogo toga će ovisiti o današnjem ishodu prva dva meča.

Raspored polufinala:

petak:

Borna Ćorić – Richard Gasquet 14:00
Marin Čilić –Lucas Pouille slijedi

subota:

Ivan Dodig, Marin Draganja – Pierre-Hugues Herbert,Nicolas Mahut 15:00

nedjelja:

Marin Čilić – Richard Gasquet 14:00
Borna Ćorić – Lucas Pouille slijedi

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cupfrancuska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti