Hrvatska lovi drugi bod protiv Argentine

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 09:01

Drugi je dan finalnog okršaja Davis Cupa u zagrebačkoj Areni između Hrvatske i Argentine.

Nakon jučerašnjeg prvog dana i pojedinačnih mečeva, danas je na rasporedu vjerojatno i ključan meč – igra parova. Rezultat nakon prvog dana je izjednačen, 1:1.

Ako Hrvatska danas uspije pobijediti argentinsku kombinaciju, sutra će joj biti dovoljan samo jedan bod za osvajanje drugog naslova u Davis Cupu u povijesti. Ali bit će teško. Marin Čilić jučer je pokazao slabosti u meču protiv drugog argentinskog reketa. Vodio je 2:0 u setovima, ali i dopustio Federicu Delbonisu da se vrati u susret i izbori pet set. Sve je moglo i kraće trajati, Čilić je mogao ranije završiti meč i ranije krenuti na odmor, ali jučer je poručio kako se nije umorio i kako će spreman dočekati igru parova.

Fizički sam u redu, spreman sam igrati sva tri dana, sjest ćemo s izbornikom i vidjeti“, istaknuo je Čilić.

Iako je prvotno izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan za igru parova prijavio Ivana Dodiga i Franka Škugora, za očekivati je da će se to promijeniti i da će Čilić zaigrati u paru s našim specijalistom za 'double' Ivanom Dodigom.

Imamo za drugi dan dvije opcije parova koje su jake, i dalje smo u ulozi favorita. Trenutačno nisam bliže niti jednoj opciji u paru“, rekao je još sinoć hrvatski izbornik Željko Krajan.

U argentinskim su redovima za meč parova prijavljeni Leonardo Mayer i Guido Pella, a umjesto Pelle se u sastavu očekuje najbolji tenisač gostiju, Juan Martin Del Potro, koji je jučer u četiri seta slavio protiv Ive Karlovića.

I argentinski izbornik Daniel Oršanić nije sinoć bio siguran tko će igrati parove i hoće li uvrstiti Del Potra.

Nije stvar u tajni ili skrivanju, nema puno toga za sakriti, vidjet ćemo tko je u najboljem stanju“, poručio je argentinski izbornik.

Susret parova u finalu Davis Cupa između Hrvatske i Argentine počinje u 15 sati. Na taj se susret možete kladiti OVDJE

Finale Davis Cup, drugi dan:

Čilić/Dodig – Mayer/Del Potro

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijaargentinska Davis Cup reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti