Hrvatska će u finalu igrati protiv Argentine! Novi junak je Leonardo Mayer

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 19:52

Argentina je izborila svoje peto finale Davis Cupa.

Iako je Argentina imala 2:0 nakon prvog dana, znalo se da će pitanje pobjednika polufinalnog Davis Cupa s Velikom Britanijom odlučivati peti dvoboj. Britanci imaju bolji par, Andy Murray ne smije dozvoliti sebi dva poraza u singleu u tri dana, a onda bi Juan Martin Del Potro trebao riješiti posao protiv Kylea Edmunda. Tu bi Argentina bila u prednosti, ali se dogodio preokret.

Nakon prilično neshvatljive odluke da Del Potro igra i parove i to nakon što je u petak igrao pet setova protiv Murrayja, sasvim je očekivano došla vijest da on neće moći igrati zbog ozljede. Umjesto njega je uskočio Leonardo Mayer, tenisač koji je prošle godine bio nadomak Top 20, ali koji ove godine ima katastrofalan omjer te je tek 114. igrač svijeta. Britanci su također mijenjali, ali taktički – umjesto Edmunda igrao je Daniel Evans, 53. igrač svijeta. Prednost po rankingu i formi je bila na njegovoj strani, ali britanski izbornik Leon Smith je pogriješio.

Evans je, doduše, dobro ušao u meč. Osvojio je prvi set u kojem je odlično servirao te nije dopustio Mayeru niti jednu break priliku. Svoju treću, u 3. gemu seta, je iskoristio te je sačuvao do konačnih 6:4 u setu.

No, onda je Mayer potpuno preuzeo kontrolu nad igrom. Evans je imao problema sa servisom, Argentinac je igrao agresivno te osvojio sljedeća tri seta koja su njegovoj reprezentaciji donijeli nastup u finalu protiv Hrvatske. Zanimljivo je da nakon prvog seta Evans nije imao niti jednu break loptu.

Hrvatska – Argentina. Finale Davis Cupa igrat će se u Hrvatskoj. Još da pronađemo gdje ćemo igrati…

Davis Cup, polufinale:

Evans – Mayer 6:4, 3:6, 2:6, 4:6

Argentina pobijedila rezultatom 3:2

(Foto: Action Images)


Tagovi

Leonardo MayerDaniel EvansDavis Cupargentinska Davis Cup reprezentacijabritanska Davis Cuo reprezentacija

Ostale Vijesti