Hamilton slavio u kišnom Monte Carlu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.05.16. | 17:35

Mercedes je nadmudrio Red Bull u odlascima u boks.

Jedna od najpoznatijih auto-moto utrka na svijetu počela je u kišnim uvjetima koji su obilježili i sam start. Krenulo se sa žutim zastavicama i sigurnosnim autom, a kada se ono maknulo sa staze, Daniel Ricciardo je uspio obraniti pole position i krenuti u utrku ispred Mecedesa, ali ne ispred Nice Rosberga, koji je imao 2. mjesto u kvalifikacijama, već ispred njegovog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Dobro je Hamilton startao, tijekom utrke dosta prijetio australskom vozaču, ali pobjedu nije dobio na stazi, nego u boksevima. Kockao se Mercedes sa zamjenom kišnih guma, ali pogodio. Pomogli su mu i mehaničari Red Bulla pa je Ricciardo nakon izlaska iz boksa izašao iza Hamiltona. Pokušavao je Red Bullov vozač prestići Hamiltona, ali Britanac je uspio obraniti sve napade i doći do prve pobjede u sezoni.

Treće mjesto osvojio je Sergio Perez iz momčadi Force India, četvrti je Sebastian Vettel (Ferrari), a peti Fernando Alonso (McLaren). Rosberg je pao tek na sedmo mjesto dok je Kimi Raikkonen odustao.

U ukupnom poretku Rosberg je i dalje vodeći sa 106 bodova. Hamilton ima 83, Ricciardo 66, Raikkonen 61, a Vettel 60 bodova.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lewis HamiltonVelika nagrada MonakaFormula 1

Ostale Vijesti