Guillermo Garcia-Lopez prvi finalist PBZ Zagreb Indoorsa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.02.15. | 17:46

Guillermo Garcia-Lopez prvi je tenisač koji je osigurao veliko finale zagrebačkog turnira serije 250. Slavio je u dva seta protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 6:4, 6:4 nakon sat i 39 minuta igre u Velikoj dvorani Doma sportova.

Miljenik domaće publike Marcos Baghdatis krenuo je furiozno u meč i odmah poveo sa 2:0. Iskoristio je prvu break loptu na servisu Guillerma Garcia-Lopeza, ali je Španjolac odmah nakon toga uzvratio na jednak način. Do devete igre prvog seta Baghdatis je spasio još break loptu na svom servisu, ali tada dolazi do velike dekoncentracije ciparskog tenisača. Ponovno nudi čak tri break prilike Španjolcu što ovaj pretvara u vodstvo 5:4, nakon čega bez većih problema uzima set.

Drugi set donio je mnogo neizvjesnosti i čak tri izgubljena servisa, a jedan više na svom kontu imao je Baghdatis. Ponovno neshvatljivo pada u devetoj igri, a u posljednjem gemu propušta dvije break prilike za spas meča. Previše propuštenih prilika za danas nedovoljno raspoloženog Cipranina.

Prvi finalist Zagreba, Garcia-Lopez, bio je vidno zadovoljan odrađenim poslom u prvom polufinalnom meču.

„Presretan sam što sam u finalu. Obojica smo loše otvorili meč. Svaki smo napravili po break, ali sam onda nakon toga počeo mnogo bolje igrati, osobito s osnovne linije i na reternima. Pogađao sam i winnere. Sve u svemu, bio sam mnogo čvršći u izmjenama“, prvi su dojmovi Garcia-Lopeza nakon velike pobjede.

U velikom bi ga finalu mogao dočekati drugi Španjolac Marcel Granollers.

Volio bih kada bi Marcel prošao dalje jer bi to onda bilo španjolsko finale. Dobri smo prijatelji i nadam se kako ću imati priliku za slavlje nad njim“, zaključio je Španjolac.

Slično je razmišljao nakon meča i prvi poraženi polufinalist dana, Marcos Baghdatis.

„Imao sam na početku to vodstvo s breakom prednosti, ali sam ga ispustio, pobjeglo mi je. U drugom setu se nemam na što žaliti. Guillermo je igrao jako dobro i bio je na mnogo većoj razini od mene. Fantastično je servirao i reternirao“, rekao je Baghdatis na konferenciji za novinare.

Velika većina zagrebačke publike u Domu sportova bila je na Baghdatisovoj strani. Ipak, najveću je potporu dobio iz svog tabora.

„Imao sam potporu od strane moje obitelji i Karolinine. Teško je izgubiti pred ovom publikom. Mnogi su mi rekli kako sam jedini Hrvat u završnom dijelu turnira, ali mislim da to nije istina. Da je, dobio bi pozivnicu organizatora“, zaključio je uvijek dobro raspoloženi Cipranin.

Garcia-Lopez, 33. reket svijeta i 3. nositelj PBZ Zagreb Indoorsa igrat će u sutrašnjem finalu protiv boljeg iz susreta osmog i petog nositelja, Marcela Granollersa i Andreasa Seppija.

PBZ Zagreb Indoors, polufinale:

Guillermo GARCIA-LOPEZ – Marcos BAGHDATIS 6:4, 6:4
Andreas SEPPI – Marcel GRANOLLERS-PUJOL

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsGuillermo Garcia-LopezMarcos Baghdatis

Ostale Vijesti