HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Goran Ivanišević može postati izbornik Srbije!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 11:09

Zanimljive kombinacije…

Kad imate Novaka Đokovića u svojim redovima, onda je jasno zašto vas mnogi smatraju prvim favoritom za osvajanje Davis Cupa. Ipak, Hrvatska je bila presnažna, Borna Gojo je oduševio, da bi za kraj najbolji par svijeta MaktićPavić rutinski odradio posao.

Srbija je bila šokirana, očekivali su pobjedu protiv svojih rivala, ali do nje na kraju nisu došli. Ipak, utjehu bi mogli pronaći u Sydneyu gdje se igra ATP Cup. Novak Đoković predvodit će momčad, a na 'drugi kraj svijeta' ići će još Filip Krajinović, Dušan Lajović te dvojac za igru parova Nikola Ćaćić i Matej Šabanov.

U Australiji neće biti izbornika Troickog. Razlog? On sam ističe kako tamo nema ni sam što raditi. Zanimljivo…

„Mene se kao izbornika na ovom natjecanju ne pita puno pa tako ne vjerujem da ću ići“, rekao je u uvodu za Sportski žurnal pa dodao:

„Izbornik ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju single, tu nema nikakvih promjena. Jedino ako se netko od njih dvojice ozlijedi ih može netko zamijeniti. Nemam što za odlučivati tako da zasad ne idem“, istaknuo je.

Mnogi su ostali zbunjeni, ali Troicki stoji iza svoje odluke. Na konstataciju da svojim savjetima može pomoći svoji igračima u igri parova ponudio je sljedeće objašnjenje:

„U parovima je sve stvar dogovora, na to bih mogao utjecati. Ipak, po pravilima, ako nema izbornika, prvi igrač reprezentacije može preuzeti njegovu ulogu te on može odlučiti tko će igrati u parovima. To je Novak“, konstatirao je Troicki.

Sportski žurnal je potom podsjetio na još jednu zanimljivu stvar. Naime, prvi igrač može odrediti svojeg trenera ili pak nekog drugog da vodi reprezentaciju, a kako će Novakov trener Goran Ivanišević biti u Sydneyu, možda se dogodi da legenda hrvatskog sporta debitira kao izbornik Srbije.

Poznajući našeg Gorana, to je teško izvedivo, ali opet… Poznajući našeg Gorana, s njim ništa nije nemoguće.


Tagovi

Goran IvaniševićNovak ĐokovićViktor Troicki

Ostale Vijesti