Garcia-Lopez pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 18:38

Novi osvajač jedinog hrvatskog dvoranskog ATP turnira, PBZ Zagreb Indoorsa je Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

33. tenisač svijeta i treći nositelj Zagreba je u finalu sa 7:6 i 6:3 svladao petog nositelja, Talijana Andreasa Seppija. Reklo bi se, lakše nego što se očekivalo, za sat i 39 minuta igre.

Garcia-Lopez je odigrao sjajan meč protiv 41. tenisača svijeta i igrača kojeg u dosadašnja četiri susreta nije uspio svladati. Peti put je bila peta sreća i to kakva. Prvi set je odlučen u 13. igri, nakon što Španjolac još u trećem breaku nije uspio iskoristiti dvije break lopte. Imao je 40:15 na servisu Seppija, ali je to prokockao i morao je čekati novu šansu da ugrozi godinu dana mlađeg suparnika.

A ona je došla u devetom gemu, kada je imao novu break loptu, treću u susretu, ali Seppi se i ovoga puta uspio spasiti i zadržati vodstvo od 5:4. Kako su obojica nastavila čuvati svoje servise, o osvajaču prve dionice morao je odlučivati tie-break. Garcia-Lopez nije dobro krenuo u njega, obzirom da je izgubio svoj prvi servis i Talijan je poveo 2:0.

Vratio se drugim uspješnim servisom na 2:1, a priliku da još jednom ugrozi Seppija 'ugrabio' je četiri poena kasnije, kada je protivnika natjerao na dvije greške na svom servisu. Jedan veliki out i bolja igra u najdužem poenu u meču, donijeli su Garcia-Lopezu prvo izjednačenje 4:4, a potom i vodstvo od 5:4. Seppi se više nije uspio vratiti i Španjolac je iskoristio prvu set loptu za 7:4 u 13. igri.

U drugom setu su ključni trenuci bili sredinom dionice, kada Garcia-Lopez prvi put u meču mora spašavati break loptu. Seppi je imao dvije kod 0:40 i iskoristio je drugu za vodstvo 3:2. Ali sreća Talijana nije dugo trajala. Odmah u idućem gemu je propustio potvrditi break te je sa 0:40 izgubio svoj servis. Vratio je Garcia-Lopez tako na 3:3 i tu je Seppi stao. Španjolac je mirno odservirao za 4:3, a potom još jednom oduzeo servis Seppiju i pobjegao na 5:3. Ostalo mu je da samo servira za meč i u tome je bio uspješan.

U meču koji je trajao sat i 37 minuta, dvaput je oduzimao servis Seppiju, oba puta u drugom setu, od ukupno pet pokušaja, a Seppi je od dvije prilike za obrat, iskoristio samo jednu.

Imao je Španjolac nešto manji postotak prvog servisa, 46 posto, naspram 48 posto talijanskog tenisača, ali je imao bolji postotak osvojenih poena na prvom servisu – 75 posto naspram 64 posto.

Obojici je finale Zagreb Indoorsa bilo ukupno sedmo u karijeri, do danas su i Garcia-Lopez i Seppi imali po tri naslova, a Garcia-Lopez je sada popravio skor svojim četvrtim naslovom, u svom prvom finalu otkako je prošlog proljeća osvojio Casablancu.

Rezultat, finale PBZ Zagreb Indoors:

Guillermo Garcia-Lopez(3) – Andreas Seppi(5) 7:6(4), 6:3

Finale PBZ Zagreb Indoors, parovi:

Fabrice Martin/Purav Raja-Marin Draganja/Henri Kontinen(2) 4:6, 4:6

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Guillermo Garcia-LopezAndreas SeppiTenisPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti