Galović ipak bez drugog kola Kitzbühela

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.07.14. | 16:52

Hrvatski tenisač Viktor Galović nije uspio proći prvu prepreku na ATP turniru u austrijskom Kitzbühelu, iako je imao odličnu priliku za novi uspjeh karijere...

23-godišnji Galović, po prvi put je u karijeri izborio plasman u glavni ždrijeb nekog ATP turnira i to tako što je u posljednjem, trećem kolu kvalifikacija u Kitzbühelu u hrvatskom dvoboju svladao Antonija Veića.

No, nije uspio nastaviti pobjednički niz u glavnom turniru. Bolji od 732. tenisača svijeta, u prvom je kolu bio 97. na svijetu, Španjolac Albert Ramos-Vinolas nakon velike borbe u tri seta, 6:7(5), 7:5 i 6:2 za dva i pol sata igre. Galović je u prvom setu poveo 2:0 ali odmah u sljedećem gemu gubi svoj servis i set odlazi u tie-break.

Iako je i u 13. igri puno griješio, triput gubio servis, uspio je zahvaljujući pogreškama Španjolca uzeti tie-break sa 7:5. U drugoj dionici, 26-godišnji Ramos-Vinolas je poveo 4:2, a Galović se vratio kod 5:3, no na kraju ipak posustao. U

odlučujućem trećem setu, hrvatski je tenisač bio u sjajnoj prilici, došao je u vodstvo od 2:1 ranim breakom, ali Španjolac se vraća i bježi na 4:2 te je meč bio riješen.

Galović je igrao i kvalifikacije ATP-a u Umagu ali se oprostio već u prvom kolu. 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Viktor GalovićATP KitzbühelTenis

Ostale Vijesti