Furiozni Čilić u tri seta pobijedio Gasqueta, Hrvatska u finalu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.09.16. | 16:40

Hrvatska je u finalu Davis Cupa.

Marin Čilić je nevjerojatnim mečom pobijedio Richarda Gasqueta i osigurao Hrvatskoj drugo finale Davis Cupa. Nakon osvajanja naslova 2005., ove godine imamo priliku ponoviti taj uspjeh i tako ući u krug onih reprezentacija koje su više od jednom osvojile ovaj trofej. Trenutno je takvih reprezentacija tek 9.

Čilić je danas odigrao maestralan meč i potpuno nadigrao 17. igrača svijeta. Dominirao je od početka susreta, a nije ga pogodio ni prvi re-break kojim se Gasquet vratio na 2:1. Čilić je većim dijelom meča odlično servirao, a sigurno je koristio svaku grešku protivnika. Tako je kod 4:3 osvojio još jedan break i priveo prvi set kraju.

U drugom setu je igrao samo jedan tenisač. Nakon 1:1 Čilić je osvojio 4 gema u nizu te došao na korak do pobjede. Odlično je krenuo i u trećem setu, odmah oduzeo servis Gasquetu, ali se Francuz vratio na 2:2. Slijedilo je šest gemova u kojima su oba tenisača odlično servirala, a onda je Gasquet izgubio koncentraciju, Čilić odigrao nekoliko dobrih poena i to je bilo to! Pobjeda je bila u rukama, a ogromno slavlje je moglo početi. Hrvatska je u finalu Davis Cupa!

Davis Cup, polufinale:

Čilić – Gasquet 6:3, 6:2, 7:5

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

francuska davis cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupRichard GasquetMarin Čilić

Ostale Vijesti