Francuzi poručuju: Hrvati su favoriti, ipak igraju kod kuće, bit će teško!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.09.16. | 14:49

U petak se u Zadru igra polufinale Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Francuske.

Očekuje nas težak meč. Hrvatska ima odličnu momčad, već je jednom osvojila Davisov kup i igra pred svojim navijačima“, rekao je izbornik francuske reprezentacije Yannick Noah na današnjoj konferenciji za medije u Zadru, objavio je Hrvatski teniski savez.

Francuzi će u Zadru igrati bez svog prvog igrača Jo-Wilfrieda Tsonge zbog ozljede koljena.

Ova godina je posebna, igrači su imali zgusnut raspored zbog Olimpijskih igara i nije lako cijelo ovo vrijeme ostati potpuno zdrav. Jo-Wilfried je velik i kao osoba i kao igrač, žao mi je što smo ga izgubili za ovaj meč, no moramo bez njega. Imamo dovoljno dobar izbor igrača“, rekao je francuski izbornik, čiji će glavni adut tako biti nedavni polufinalist US Opena, Gael Monfils.

Malo sam umoran, tek sam stigao iz New Yorka, no igrački se osjećam odlično i veselim se ovom dvoboju u Zadru“, istaknuo je Monfils.

Prvi francuski tenisač u konkurenciji parova je Nicolas Mahut, koji je ulogu favorita prebacio na Hrvatsku.

Svi znamo kakav je igrač Marin, bivši pobjednik US Opena ovo je ljeto igrao odlično i u velikoj je formi. Ivan Dodig je TOP 10 u kunkurenciji parova, ovog je ljeta osvojio dva turnira iz Masters serije i znamo što može. Borna Ćorić je jako mlad, no već sada pokazuje izniman talent i sposoban je pobijediti svakog“.

Favorit dvoboja?

Za mene je to Hrvatska, ipak igra kod kuće“, poručio je Mahut.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

francuska davis cup reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti