Francuzi odabrali podlogu za finale Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 17:23

Vjerujemo da će naši igrači biti zadovoljni odabirom.

Francuzi su odlučili da će se finale Davis Cupa igrati na zemljanoj podlozi. Prema prvotnim najavama, bilo je govora da će se gotovo sigurno igrati na tvrdoj podlozi, jer je stadion u Lilleu zauzet vikend prije finala, te je upitno hoće li biti dovoljno vremena za postavljanje zemljane podloge. No, Francuzi su ipak riješili taj problem te će zemljani teren biti postavljen na vrijeme. 

Francuska i Hrvatska posljednji su dvoboj igrale prije dvije godine u Zadru, kada je Hrvatska slavila na tvrdoj podlozi i plasirala se u finale Davis Cupa. Tada su za Francusku igrali Lucas Pouille i Richard Gasquet u pojedinačnoj konkurenciji, dok su u paru igrali Pierre - Hughes Herbert i Nicolas Mahut. Hrvatskoj je pobjedu donio Marin Čilić s dvije uvjerljive pobjede u singlu, dok je u paru s Ivanom Dodigom pobijedio tada najjači svjetski par Herbert/Mahut. 

ODIGRAJ Francuska osvaja Davis Cup

Spomenimo i da je prošlogodišnje finale, odigrano također na stadionu u Lilleu, Francuska igrala protiv Belgije, ali na tvrdoj podlozi. Slavili su s 3:2, a pobjedu im je u petom meču donio Pouille protiv Stevea Darcisa. Prethodno je David Goffin razbio Pouillea i Jo-Wilfrieda Tsongu te donio Belgiji dva boda. 

Odabirom zemljane podloge, jasno je kako su Francuzi odlučili sve karte baciti na činjenicu da je to podloga koja Marinu Čiliću najmanje odgovara. Naravno, to nikako ne znači da je Čilić loš na toj podlozi. Dapače, naš prvi reket na Roland Garrosu ima dva uzastopna četvrtfinala, što u posljednja dva izdanja ovog Grand Slama nije uspjelo nijednom Francuzu.

ODIGRAJ Hrvatska osvaja Davis Cup

Odlična vijest je i to da je zemlja podloga koja izvrsno odgovara Borni Ćoriću, dok naši predstavnici u parovima također imaju odlične rezultate na zemljanom Grand Slamu. Mate Pavić ove je godine igrao finale, dok Ivan Dodig u svojim vitrinama ima pobjednički trofej iz Pariza.

S obzirom na sve navedene činjenice, možemo reći da je ovo odabir koji ide Hrvatskoj u prilog. Kompletna naša reprezentacija bilježi odlične rezultate na zemlji, a hoće li se ovaj odabir Francuzima obiti o glavu, saznat ćemo od 23. do 25. studenog, kada je finale na rasporedu. 

Francuzi su objavili i detalje oko ulaznica za finale. Cijene su podijeljene u pet razreda, ovisno o kategoriji. U petak i nedjelju će pojedinačne karte stajati 200, 90, 75, 45 odnosno 25 eura, a u subotu 170, 80, 65, 40 odnosno 20 eura.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti