Finale Davis Cupa igrat će se u Zagrebu?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.09.16. | 08:39

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izjavio kako se finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine može igrati u Zagrebu.

 

Nakon što je Hrvatska proteklog vikenda u Zadru osigurala finale Svjetske skupine Davis Cupa slavljem u polufinalu protiv Francuske, postavilo se glavno pitanje gdje će se igrati finale i odvijati borba za popularnu 'Salataru'.

Hrvatska drugi nositelj u Davis Cupu za 2017. godinu

Jedan od uvjeta Svjetske teniske federacije kod organizacije je minimalni kapacitet dvorane sa 12.000 mjesta u gledalištu, a problem je što su obje naše najveće dvorane u predviđenom terminu održavanja finala od 25. do 27. studenog – zagrebačka Arena i splitska Spaladium Arena, zauzete.

U zagrebačkoj Areni gostuju Marvelovi superjunaci, ali gradonačelnik metropole Milan Bandić je novinarima poručio kako će sve biti u redu i ako se donese odluka da Zagreb bude domaćin, tako će i biti.

Što se mene tiče, finale može biti u Zagrebu. Ako se drugačije ne odluči, finale će biti u Zagrebu, a ako drugačije odluče bit će u Splitu“, rekao je Bandić, prenosi HTV.

Problem zauzetosti Arene su ističe, riješili.

To je toliko važan događaj za ovu zemlju da se jedan koncert može pomaknuti tjedan dana prije ili poslije. Meni je Bog dao i razum da mogu odvojiti bitno od nebitnog. Finale Davis Cupa, bio sam u Bratislavi kad smo pobijedili je toliko važan sportski događaj za ovu zemlju da nema važnijeg“, kazao je Bandić poručivši optimistično:

Veseli me što će Čilić i Dodig biti u Areni i pobijediti Argentince“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaargentinska Davis Cup reprezentacija

Ostale Vijesti