Engleski izbornik izostavlja najiskusnijeg igrača s popisa za Rusiju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.05.18. | 16:16

Iskusni 31-godišnjak je upisao 75 nastupa za Gordi Albion.

Engleski izbornik Gareth Southgate izostavit će vratara Joea Harta sa svog popisa putnika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, navodi ugledni Guardian.

Prema napisima britanskih medija, Southgate je to već obznanio telefonski vrataru Manchester Citya (trenutno na posudbi u West Hamu) u ponedjeljak.

Hart je ove sezone upisao samo 19 nastupa za Čekićare, a početkom studenog je izgubio poziciju prvog vratara, kada je među vratnice londonskog kluba stao Adrian. Upravo je u tom mjesecu 31-godišnji vratar upisao i svoj posljednji nastup za Gordi Albion – 75. u karijeri.

U međuvremenu se vratio kao prva opcija u West Hamu, ali je imao nekoliko kikseva u utakmicama sa Burnleyom i Stokeom što mu je, čini se, u očima izbornika presudilo.

Prve dvije vratarske opcije 47-godišnjeg izbornika tako će biti Jordan Pickford iz Evertona i Jack Butland iz relegiranog Stokea.

Tako će engleska vrsta ostati bez najiskusnijeg igrača u svojim redovima na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Jedina dvojica nogometaša koja imaju više od 50 nastupa za reprezentaciju - a da su pozivani redovno u nacionalnu vrstu u posljednje vrijeme – su Gary Cahill sa 58 nastupa i Jermain Defoe sa nastupom manje. Engleski mediji navode kako je vrlo izvjesno da se ni oni neće naći na odabranom popisu od 23 igrača za Rusiju.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Joe HartGareth Southgate

Ostale Vijesti