Džumhur skoro skinuo drugog nositelja, Đoković i Thiem u četvrtom kolu, ispao četvrti favorit (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.06.18. | 20:05

Zanimljive mečeve gledali smo danas u trećem kolu Roland Garrosa.

Nezgodan dan imali su favoriti u trećem kolu Roland Garrosa.

Alexander Zverev se morao dobro namučiti da bi pobijedio Damira Džumhura. Imao je bosanskohercegovački tenisač vodstvo od 2-1 u setovima te je u četvrtom došao do tie-breaka, ali ga je 21-godišnji tenisač uspio slomiti i na kraju slaviti sa 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 7-5.

U meču koji se protegao na četiri sata, vidjeli smo mnogo neprisiljenih pogrešaka, gdje je Nijemac imao čak 73 neprisiljene pogreške – pet više od 26-godišnjeg Bosanca. Na kraju su imali podjednak broj winnera, njih 51, ali Zverev je bio bolji u ključnim trenucima meča. U sljedećem kolu zverev ide na pobjednika u dvoboju između Lucasa Pouillea i Karena Khachanova.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IGC-RtN70mo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Gotovo četiri sata (3:51) bilo je potrebno i Novaku Đokovića da slomi otpor 13. igrača svijeta, Roberta Bautiste-Aguta. Nekadašnji 'broj 1', slavio je na kraju 3-1 u setovima, a meč je prelomio u trećem setu kojeg je dobio u 'tie-breaku', da bi u četvrtom setu dopustio još samo dva gema Španjolcu za konačnih 6-4, 6-7, 7-6, 6-2.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vRnNHsA7W14" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Jedini koji je danas odigrao uvjerljivu partiju bio je Kei Nishikori koji je za dva sata igre pobijedio Gillesa Simona 6-3, 6-1, 6-3. Nishikori je od samog početka meča preuzeo inicijativu te je na kraju ubacio čak 27 winnera više od Francuza (39-12).

Jednako siguran bio je Fernando Verdasco koji je pomalo iznenađujuće izbacio četvrtog nositelja Grigora Dimitrova sa 7-6, 6-2, 6-4. Nakon velikog skalpa, Španjolac ide na Novaka Đokovića u sljedećem kolu.

Još jedno iznenađenje priredio je danas Marco Cecchinato (72. na ATP-evoj ljestvici) koji je u četiri seta izbacio desetog nositelja Pabla Carrena-Bustu. Talijan je glatko izgubio prvi set sa 6-2, ali u drugom uzima tie-break i sljedeća dva seta prepušta Španjolcu samo četiri gema.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cKKmetRWjT0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Posljednji tenisač koji je danas uspio završiti svoj meč bio je Dominic Thiem koji je uz dosta muke slavio sa 3-1 u setovima protiv Mattea Berrettinija. Sedmi nositelj je odigrao iznimno nervozno u meču protiv 96. tenisača svijeta što je rezultiralo sa pet neprisiljenih grešaka više od Talijana (41-36). U osmini finala Austrijanac ide na Japanca Keija Nishikorija koji igra u odličnoj formi.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xWMTHEoxLgQ" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Danas su se igrala još dva meča, koja su prekinuta zbog kiše, a nastavit će se sutra.

David Goffin je u trećem setu uzeo servis Gaelu Monfilsu i vodi 3-2, a rezultat je 1-1 u setovima.

Lucas Pouille je u teškoj situaciji pred sutrašnji nastavak meča jer gubi 2-0 u setovima od Khachanova, a u trećem setu rezultat je 1-1.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Roland GarrosAlexander ZverevDominic ThiemNovak ĐokovićKei NishikoriFernando Verdasco

Ostale Vijesti