Dodig se borio ali ipak izgubio od Berdycha

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.06.16. | 15:58

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u drugo kolo pojedinačne konkurencije na Wimbledonu.

Nakon jučerašnjeg prekida zbog kiše pri vodstvu Čeha Tomaša Berdycha 2:1 u setovima i 4:1 u četvrtom setu, deveti tenisač svijeta danas je u nastavku dvoboja samo odradio posao do kraja te je slavio sa 7:6 (5), 5:7, 6:1, 7:6 (2).

Doduše, naš Ivan Dodig se pobrinuo da ipak bude barem uzbudljivo jer je uspio vratiti break zaostatka. Prvo je spasio jednu break-loptu kojom je Berdych mogao pobjeći na 5:1 pa je potom uzeo servis desetom nositelju i smanjio na 4:3. No, ubrzo je kiksao na svom servisu pa je Berdych bio u prilici da servisa za meč i imao je meč loptu, ali Dodig je novim breakom ostao u igri, spasio još jednu meč loptu i susret odveo do tie-breaka i zamalo preokreta. No, u 13. igri je uspješniji bio Berdych koji je sa 7:2 riješio pitanje prolaza u drugo kolo.

Ako kiša dozvoli, danas će na terene Wimbledona izaći još troje hrvatskih predstavnika - Ana Konjuh, koja u prvom kolu igra s Talijankom Karin Knapp te Ivo Karlović u drugom kolu protiv Slovaka Lukasa Lacka i Marin Čilić protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.

ATP Wimbledon, prvo kolo:

Berdych - Dodig 7:6 (5), 5:7, 6:1, 7:6 (2)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigTomas BerdychWimbledonATP

Ostale Vijesti