Dodig nije uspio Karlovićevim stopama, izgubio od Seppija

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.01.15. | 21:22

Drugi hrvatski predstavnik u četvrtfinalu ATP turnira u katarskoj Dohi Ivan Dodig, nije uspio ponoviti uspjeh Ive Karlovića i osigurati plasman među četiri najbolja.

Dodig je u četvrtzavršnici izgubio od talijanskog tenisača Andreasa Seppija sa 7:5 i 6:4 nakon sat i pol igre. Iako je u oba seta uzeo break, Međugorcu to nije bilo dovoljno da nastavi Karlovićevim stopama. U prvom setu je poslije tri neiskorištene break-lopte oduzeo servis 45. tenisaču svijeta pri rezultatu 1:1, a Seppi je ubrzo uzvratio break i izjednačio na 4:4.

Obojica su potom čuvala svoje servise, ali je kod 6:5 vodstva Seppija Dodig ipak kiksao i s čak tri izgubljena servis poena, predao set suparniku. Talijan je iskoristio drugu set loptu.

Na početku drugog seta, dogodila se repriza prve dionice. Kod 1:1, Dodig je breaknuo Seppija i potom ga potvrdio osvajanjem svog servisa, ali to je bilo sve od njega. Hrvatski tenisač izgubio je svoj sljedeći servis gem te onaj idući i servirao je za pobjedu.

Ali nagovještaj Dodigovog povratka dogodio se za njegov treći break u meču i stizanje na 5:4. No, nije bilo dugog vijeka. Trebao je zadržati svoj servis za ostanak u meču ali je dopustio Talijanu da dođe do 40:30 i iskoristi prvu meč loptu za slavlje i prolaz u polufinale.

Seppi se tako potvrdio kao nesretna, 'crna mačka' za Dodiga, kojeg je uspio i šesti put pobijediti u njihovom sedmom međusobnom okršaju. Izborio je tako polufinalni okršaj s češkim tenisačem, Tomašom Berdychom, koji je u drugom četvrtfinalu u Dohi svladao Francuza Richarda Gasqueta sa 6:2 i 6:1.  .

ATP Doha, četvrtfinale:

Seppi - Dodig 7:5, 6:4
Gasquet - Berdych 2:6, 1:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivan DodigATP DohaTenisAndreas Seppi

Ostale Vijesti