Dodig nastavlja s pobjedama u Francuskoj, Pavić u finalu, Lučić-Baroni ispala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 16:14

Uzbudljiv je bio dan za hrvatske tenisače na turnirima diljem svijeta.

Ivan Dodig, koji nastupom na Challengerima pokušava dohvatiti što bolji ranking i povratak u formu nakon ozljede izborio je plasman u polufinale Challengera u francuskom Brestu.

Šesti nositelj i 122. tenisač svijeta je sa 6:3 i 7:5 pobijedio 27-godišnjeg Talijana Andreu Arnaboldija, inače 154. igrača ATP liste.

Za drugo slavlje u njihovom drugom međusobnom susretu, hrvatskom tenisaču je trebalo sat i 33 minute igre. Za mjesto u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Roger-Vasselin - Kačanov.

Franko Škugor je pak bio uspješan na Challengeru u kineskom Ningbou. Sa 2:0 u setovima, 7:6(8) i 6:0 za sat i pol igre je bio bolji od njemačkog tenisača Daniela Masura za prolaz u polufinale gdje ga čeka šesti nositelj, Estonac Jurgen Zopp. Škugor je već ranije, plasmanom u četvrtfinale izborio ulazak u društvo najboljih 200 na ATP listi.

Mate Pavić je u paru s Novozelanđaninom Michaelom Venusom osigurao finale igre parova na ATP turniru u Stockholmu slavljem nad izraelsko-njemačkom kombinacijom Erlich - Petzschner sa 6:3 i 6:3.

Tako uspješna nije bila Mirjana Lučić-Baroni, koja se oprostila od WTA turnira u Luksemburgu u četvrtfinalu. Bolja od 'hrvatske veteranke' bila je Njemica Mona Barthel sa 6:3 i 6:4 za sat i 13 minuta igre. 'Mikica' je za četvrtfinale izbacila treću nositeljicu, Talijanku Errani, ali Barthel se pokazala previsokom preprekom. U oba seta je hrvatska tenisačica oduzimala servis suparnici, ali je i kiksala na svom servisu, pa se morala pomiriti s porazom.

Challenger Brest, četvrtfinale:

Dodig - Arnaboldi 6:3, 7:5

Challenger Ningbo, četvrtfinale:

Masur - Škugor 6:7(8), 0:6

ATP Stockholm, polufinale:

Erlich/Petzschner - Pavić/Venus 3:6, 3:6

WTA, Luksemburg, četvrtfinale:

Lučić-Baroni - Barthel 3:6, 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigchallengerFranko ŠkugorMate PavićMirjana Lučić-BaroniATPTenisWTA LuksemburgATP StockholmChallenger Ningbo

Ostale Vijesti