Dodig i Melo idu po iznenađenje protiv najpoznatije teniske braće na svijetu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 16.11.14. | 11:24

Prije nego što Novak Đoković i Roger Federer od 19 sati krenu u lov na naslov u pojedinačnoj konkurenciji, za titulu na završnom turniru najboljih tenisača sezone, borit će se parovi, a u glavnoj ulozi je i hrvatski tenisač Ivan Dodig.

Dodig će u paru s Brazilcem Marceloa Melom pokušati prirediti senzaciju u svom prvom nastupu  u završnici parova na ATP World Tour Finalsu. Nakon što su u polufinalnom susretu svladali poljsko-švedsku kombinaciju Lukasz Kubot/Robert Lindstedt u tri seta, do prvog naslova u 2014. dijeli ih još samo jedan korak.

„Jako smo blizu, Nadam se da ćemo imati snage, samopouzdanja i malo sreće da osvojimo naslov koji bi za nas bio daleko najvažniji i najveći uz grand Slam. Moramo se skupiti, odigrati najbolje od najboljeg što se može i nadati se da možemo podići taj toliko željeni pokal“, rekao je Dodig, svjestan da ih u finalu čeka teška misija. Najbolji teniski par svih vremena, američka braća Bob i Mike Bryan.

Nakon što su u polufinalu bili bolji od Francuza Juliena Benneteaua i Edouard Roger-Vasselina s uvjerljivih 6:0, 6:3, danas će loviti svoj ukupno četvrti naslov na završnim turnirima i prvi nakon 2009. godine.

„U finalu možemo očekivati najteži mogući meč, no vjerujem da taj posljednji meč sezone možemo završiti na najbolji način“, zaključio je Dodig.

Finale konkurencije parova u Londonu počinje u 16:30.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivan DodigMarcelo MeloATP MastersMastersTenisbraća Bryan

Ostale Vijesti