Dodig bez iznenađenja protiv 11. tenisača svijeta u Istanbulu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.05.15. | 18:29

Hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio se od ATP turnira u Istanbulu.

Međugorca je u četvrtfinalu očekivano zaustavio 11. igrač svijeta, Bugarin Grigor Dimitrov sa 6:4 i 6:3 za samo sat i 15 minuta igre.

Dodig u meču u kojem je loše servirao, iskoristio samo 42 posto prvog servisa, a morao je spašavati čak deset break lopti. Pet nije uspio spasiti i uslijedio je oproštaj od turnira. U prvom setu su obojica tenisača bila nesigurna na svoje servise, po dvaput su ih gubili. Dodig oba odmah na startu, a Dimitrov u trećem i sedmom gemu, a ključan je bio deseti gem pri rezultatu 5:4 za Dimitrova, u kojem je hrvatski tenisač ponovno pokleknuo i bugarski je predstavnik osvojio prvi set.

U drugom je Dodig ponovno kiksao na svom servisu i dopustio suparniku da brzo pobjegne na 4:1 i do kraja više nije uspio nadoknaditi zaostatak. Vratio se doduše u sedmom gemu, smanjio na 3:4 vrativši izgubljeni break, ali je već u idućem gemu opet sve prosuo, izgubio i drugi put servis u setu i susret je bio riješen. Imao je Dodig pet prilika za break, ali je iskoristio samo tri u meču, premalo za iznenađenje i plasman među četiri najbolja.

23-godišnji Dimitrov je tako lakoćom prošao sedam godina starijeg Dodiga i trenutno 107. tenisača svijeta i izborio polufinale Istanbula, u kojem će igrati protiv bolje iz susreta drugog četvrtfinalnog para - Urugvajca Pabla Cuevasa i Brazilca Thomaza Belluccija.

Ovo je Dodigu i Dimitrovu bio treći susret na ATP Touru i treća pobjeda bugarskog reketa.

ATP Istanbul, rezultati, četvrtfinale:

Giraldo - Schwartzman 6:0, 2:6, 2:6
Federer - Gimeno-Traver 7:6(3), 6:7(5), 6:3
Dodig - Dimitrov 4:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigATPATP IstanbulGrigor Dimitrov

Ostale Vijesti