Davis Cup: Delić namučio Belluccija, ali Brazil ipak poveo 1:0

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.09.15. | 18:20

Hrvatska Davis Cup reprezentacija gubi 1:0 od Brazila nakon prvog meča kvalifikacija za plasman u Svjetsku skupinu Davisova Cupa u Florianapolisu.

Prvi bod za domaćina očekivano je osvojio najbolji domaći tenisač Thomaz Bellucci, koji je u prvom susretu dana u četiri seta svladao našeg Matu Delića, sa 6:1, 6:4, 3:6 i 6:4.

Davis Cup: Borna favorizirano na Sousu, Delić optimistično na Belluccija

Delić, inače 499. tenisač svijeta je pružio vrlo dobar otpor 30. na svijetu, a meč je mogao otići i u peti set da je naš reket uspio zadržati prednost u četvrtom setu od 4:2. Ali Bellucci nije dopustio iznenađenje i nakon dva i pol sata igre je donio prvi bod svojoj reprezentaciji i vodstvo od 1:0.

Nakon što je lako izgubio prvi set u kojem je dvaput gubio servis, u drugom je ponovno 'kiksao' na servisu, ali je uspio vratiti break i izjednačio je na 4:4, no u idućem gemu je opet ispustio servis i set je bio riješen.

Bellucci je imao vodstvo od 2:0, a mnogo bolja igra Delića kako je meč odmicao okrunjena je osvajanjem treće dionice. Poveo je hrvatski tenisač 3:0 i prednost nije ispuštao do kraja, spasivši četiri break-lopte kod 4:2. Dobro je krenuo Delić i u četvrtu dionicu igre oduzevši servis suparniku, ali Bellucci se vratio i meč priveo kraju.

Drugi dvoboj igraju dana Joao Souza i naš prvi reket u izostanku Marina Čilića, Borna Ćorić. Sutra je na rasporedu igra parova, a u nedjelju još dva meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Bolji iz ovog susreta Hrvatske i Brazila igrat će sljedeće godine u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a poraženi u kontinentalnim kvalifikacijama.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Brazil - Hrvatska 1:0

Bellucci - Delić 6:1, 6:4, 3:6, 6:4

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Brazilska teniska reprezentacijaMate DelićThomaz BellucciDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti