Del Potro: Hrvati su favoriti, ali dat ćemo sve od sebe za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.11.16. | 13:29

U petak se u zagrebačkoj Areni igra veliko finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.

Hrvatska je jednom osvojila popularnu 'Salataru', 2005. godine u Bratislavi, dok Argentina još nikada nije osvojila Davis Cup. U četiri navrata je gubila u finalu i u Zagrebu će pokušati doći do prvog povijesnog naslova u ovom natjecanju.

Prva zvijezda gostiju je Juan Martin Del Potro, 38. tenisač svijeta.

Imao sam dobru dobru godinu, nisam očekivao rezultate do kojih sam došao tijekom sezone“, rekao je prvi argentinski reket na konferenciji za novinare, objavio je Hrvatski teniski savez.

Sada me čeka još jedno finale, što je sjajno iskustvo, dat ću sve što imam kako bih imao dobar vikend. Imamo dobru momčad i iza mene, imamo razloga za vjeru u svim mečevima. Trenutak koji nas čeka je jako poseban, jako smo pozitivni“, poručio je Del Potro.

Komentirao je i podlogu na kojoj će u petak u Areni krenuti u lov na povijesni naslov.

Mislim da su uvjeti u redu i za mene i za ostatak ekipe, kao i za suparnike. Čeka nas težak vikend, nismo odlučivali o podlozi i tome se trebamo prilagoditi. Oni su kod kuće i bit će favoriti, a mi ćemo dati svoje najbolje“.

Svjestan je da će puno toga ovisiti o njegovom izdanju i o igri koju će na drugoj strani pokazati naš prvi reket Marin Čilić.

Marin je zaslužio biti šesti na svijetu, sjajan je igrač. Ima šansu osvojiti ovaj trofej tijekom vikenda, ali i mi će se truditi pobijediti. Jako je dobar, igrali smo puno kvalitetnih mečeva, ali sada će biti drugačiji uvjeti i drugačiji motiv. Imat ću šansu igrati protiv njega u nedjelju, ali prvo ćemo razmišljati o petku“, zaključio je Del Potro.

Argentinski izbornik Daniel Orsanic ima hrvatske korijene, ali ističe da je u ovom meču 100 postotni Argentinac:

Poštujem hrvatske ljude, imam i hrvatsku krv, ali ponosan sam što sam ovdje kao Argentinac i zastupam svoju zemlju“, poručio je Orsanic, koji vjeruje u pobjedu svoje momčadi.

Ovdje smo da bismo doživjeli iskustvo osvajanja naslova. Živimo u trenutku i to je sve što i možemo. Vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar za svoju zemlju“, zaključio je Orsanic.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Juan Martin Del Potroargentinska Davis Cup reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti