Davis Cup: Kiša prekinula Ćorića na putu prema izjednačenju protiv Brazila

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.09.15. | 21:48

Nakon prvog, ali nepotpunog dana u susretu Brazila i Hrvatske u Costão do Santinhu u kvalifikacijama za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa domaćin vodi sa 1:0.

Nepotpun jer je drugi meč dana između Joãa Souze i našeg prvog reketa zbog odsustva Marina Čilića Borne Ćorića prekinut zbog kiše u trećem setu. Ćorić je bio vrlo blizu pobjedi i osvajanju boda kojim bi Hrvatska izjednačila na 1:1. U trenutku prekida je vodio 6:4, 7:6(5) i 4:1.

Iz Hrvatskog teniskog saveza su priopćili kako je igralište u tren oka bilo poplavljeno zbog obilne kiše te susret nije mogao biti završen danas. Nastavak je sutra u 10 sati po lokalnom, odnosno 15 po srednjoeuropskom vremenu, a okršaj parova Melo, Soares – Dodig, Škugor zakazan je za ne prije 11, odnosno 16 sati.

Podsjetimo kako je u prvom meču dana bod Brazilu donio je najbolje rangirani igrač od svih sudionika ovog susreta, 30. tenisač svijeta Thomaz Bellucci, koji je sa 6:1, 6:4, 3:6, 6:4 svladao 499. na ATP listi, Matu Delića. Iako je Delić u četvrtom setu vodio 4:2, nije uspio doći do preokreta.

Da nisam ušao ovako nervozno i nesigurno u meč možda bi otišao na moju stranu. No to je normalno, kad nemam puno odigranih mečeva ove godine, pa time i pobjeda. To tako biva. Pokušao sam pronaći rješenje da ostanem u meču i pokušam se vratiti. Dobro sam odigrao treći set, imao 'break' prednosti u četvrtom. No Bellucci je iskoristio moj pad fizičke spreme i pobijedio“, rekao je Delić i dodao: „Nisam želio pokazati taj pad, osjetio sam ga kod 4:2 u četvrtom setu. Stalno je radio pritisak na moj servis i uvijek sam gubio prva dva poena koji su bitni da se oslobodite na servisu. On je vrhunski igrač koji iskorištava šanse koje dobije.“

U nedjeljnim pojedinačnim okršajima Delić je prijavljen kao suparnik Souzi.

Spreman sam za nedjelju, to nije problem. Imam subotu za odmor i naravno da ću dati sve od sebe. Izbornik Krajan je tu da odluči tko će igrati u nedjelju, napravit će najbolje da izborimo Svjetsku skupinu.“

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Brazil - Hrvatska 1:0

Bellucci – Delić 6:1, 6:4, 3:6, 6:4
Souza – Ćorić 4:6, 6:7 (5), 1:4, prekid zbog kiše.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna Ćorićhrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupBrazilska Davis Cup reprezentacijaJoao Souza

Ostale Vijesti