Ćorić zaustavljen već u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 02.02.15. | 18:45

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio proći prvu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu.

Ćorić je u prvom kolu jedinog hrvatskog dvoranskog ATP turnira koji se do nedjelje održava u zagrebačkom Domu sportova izgubio od 69. tenisača svijeta, Ukrajinca Sergiya Stakhovskyog sa 6:2 i 6:4 za sat i 27 minuta igre. Pobjednik Zagreb Indoorsa 2008. godine odigrao je puno bolje protiv 92. igrača ATP ljestvice i 11 godina mlađeg suparnika, koji danas nije imao svoj dan.

Slab postotak prvog servisa i samo dvije iskorištene break prilike od 12, u usporedbi sa 5/9 Ukrajinca, bili su previše i Ćorić niti drugu godinu zaredom ne uspijeva u Zagrebu proći u drugo kolo. Lani ga je, podsjetimo, u tri seta zaustavio Nijemac Michael Berrer.

Počinje teniski tjedan u Zagrebu: Karlo Veliki prvi nositelj, Ćorić danas u akciji protiv bivšeg osvajača 

Ćorić je dobro otvorio prvi set i poveo 1:0 s dva lijepa izlaska na mrežu i dvije skraćene lopte za 40:30 i miran početak meča. Na svom se servisu odmah na početku mučio Stakhovsky, koji je morao spašavati čak tri break prilike.

Ćorić je imao 40:15, ali se Ukrajinac uspio spasiti, doći do 40:40, potom je ponovno Ćorić pritisnuo, ali je 11 godina stariji tenisač još jednom dobro odigrao na break loptu i servis gem ipak okrenuo u svoju korist. Iduća dva gema prošla su 'kao suza' i rezultat je bio poravnat 2:2, a onda kreću problemi za Ćorića.

Nervoza i loše procjene i mnogo bolja igra i reterni Stakhovskyog, rezultirali su s dva izgubljena servis gema zaredom. Ukrajinac je poveo s nedostižnih 5:2 i prvi set je bio riješen. Pokušao se vratiti Ćorić kada je Stakhovsky servirao za set, imao je prednost 30:15, ali niti to nije uspio iskoristiti i protivnik je osvojio drugu set loptu za mirnih 6:2, nakon malo više od pola sata igre.

Niti nastavak nije dobro počeo za našu mladu tenisku nadu i nadolazeću zvijezdu, kako je Ćorića titulirao ATP. Produbila se kriza na servisu i u drugom setu i 69. tenisač svijeta uspio je i treći put u meču oduzeti servis Hrvatu. Nije to izgledalo dobro, no tračak nade u preokret dogodio se odmah u sljedećem gemu, kada Ćorić vraća sve dugove i oduzima servis Stakhovskyom. I to kako! Imao je čak tri break lopte na njegovom servisu, čistih 40:0, a na kraju je iskoristio treću za povratak izgubljenog breaka i izjednačenje 1:1.

Očekivalo se da Ćorić lakoćom potvrdi break na svom servisu, ali ponovno se mučio. Morao se 'vaditi' na drugom servisu i nije mu bilo lako. Prokockao je 30:0 i iskoristio tek drugu priliku za 2:1 vodstvo u drugom setu.

Set i pol ne mogu lopticu poslati u teren. Ovo je nemoguće!“, vikao je razočarano i nemoćno sa središnjeg terena Doma sportova nervozno Ćorić. Vidjelo se da nije pravi, a tek 53 posto prvog servisa jasan su pokazatelj koliko se mučio na svom servisu.

Kada je Stakhovsky uzeo svoj servis gem za 2:2, još jednom se pokazalo da ne ide. Imao je 30:15, dobro servirao, ali dvije vezane pogreške, skupo su ga koštale. Ukrajinac je s 40:30 došao do novog breaka, već drugog u ovom setu i četvrtog ukupno u meču i servirao je za bijeg na velikih, 4:2.

Ali, ponovno je Ćorić mudro odigrao na servis Stakhovskyog i kada već nije mogao osvojiti svoj, oduzeo protivniku servis i vratio na novo izjednačenje, 3:3. Za osvajanje tog šestog gema trebalo mu je čak pet break lopti. Ukrajinac je spasio 'živu glavu' kod 0:40, ali uporni je mladi hrvatski igrač silno želio pred domaćom publikom pokazati da ovdje nije došao da se oprosti već i prvom kolu.

Konačno je u sedmom gemu uspio sačuvati svoj servis i prisilio Stakhovskyog da hvata Ćorićevu prednost od 4:3 i u tome je bio uspješan. Ćorić je osvojio samo dva poena i rezultat je opet bio poravnat, 4:4. U idućem gemu novi problemi za hrvatskog tenisača i novi gubitak servisa. Držao se do 15:15 ali bolje nije mogao i Stakhovsky je treći put breaknuo Ćorića te je dobio priliku servirati za meč zahvaljujući vodstvu 5:4.

Ćorić je dobro krenuo, imao je i break loptu kojom bi se u potpunosti vratio u susret, ali je Ukrajinac i to uspio spasiti i preokrenuti te je iskoristio prvu meč loptu za prolaz u osminu finala. Ovo je bio njihov prvi susret na ATP Touru i prva pobjeda Stakhovskyog.

Rezultati, 1. kolo PBZ Zagreb Indoors:

Borna Ćorić – Sergiy Stakhovsky 2:6, 4:6

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićPBZ Zagreb IndoorsTenisSergiy Stakhovsky

Ostale Vijesti