Ćorić u Nici osigurao treće polufinale u karijeri!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.05.15. | 20:06

Mladi talentirani hrvatski tenisač Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim igrama na Azurnoj obali, u kojoj je izborio polufinale ATP turnira iz serije 250 u Nici.

18-godišnji Ćorić je u četvrtfinalu u dva seta, sa 6:3 i 7:6 pobijedio Australca Jamesa Duckwortha sa 6:3 i 7:6 (3) te će se boriti za plasman u finale. Na tom putu će mu stajati četvrti nositelj, Argentinac Leonard Mayer, koji je sa 6:3 i 6:4 bio bolji od sunarodnjaka Juana Monaca.

Ćoriću je ovo treći plasman u polufinale nekog ATP turnira u karijeri. Podsjetimo, prošle godine je igrao u polufinalima Basela i Dubaija.

U Nici je nanizao Grotha i Mina, a potom i 88. tenisača svijeta. Duckworthu je odmah na početku meča oduzeo servis, već u prvom gemu i prednost je zadržao do kraja. Australac je do kraja dionice još dvaput gubio svoj servis, a Ćorić samo jednom, za konačnih 6:3 u prvoj dionici.

U drugom setu je Ćorić imao puno više problema. Dvaput je morao stizati break prednosti Australca, ali se vratio i uspio na protivnikom servis pri rezultatu 5:4 doći do dvije meč-lopte, ali Duckworth se spasio i odveo set u tie-break. U 13. igri je uspješniji bio Ćorić, koji koristi treću meč loptu i sa 7:3 zaključuje meč, nakon sat i 38 minuta igre.

ATP Nice, četvrtfinale:

Lajović - Isner 6:7(3) 4:6
Thiem - Gulbis 6:2 6:4
Mayer - Monaco 6:3 6:4
Duckworth - Ćorić 3:6 6:7(3)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Borna ĆorićATPATP NiceTenis

Ostale Vijesti