Ćorić teže od očekivanog prošao u drugo kolo Beča

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.10.18. | 18:06

Uspješan start turnira za Hrvata.

Borna Ćorić uspješno je otvorio nastup na ATP turniru iz serije 500 koji se igra u Beču. Hrvatski tenisač slavio je protiv Alberta Ramosa - Vinolasa s 2:1 u setovima. Bilo je 6:7, 6:0, 6:4 za 13. tenisača svijeta. 

Prvi set Borna je vrlo dobro otvorio, pri vodstvu 1:0 imao je 15:40 na servis Španjolca i potom izgubio devet poena u nizu i našao se u zaostatku od jednog brejka. Tako je bilo sve do 5:4, kada je Ramos - Vinolas propustio zaključiti set servisima. Otišlo se u trinaestu igru, gdje je Hrvat napravio kardinalnu pogrešku kod 6:5 i poklonio set protivniku. 

To kao da je razljutilo favoriziranog Ćorića, koji je u drugom setu zaigrao fantastično i sa 6:0 ga lako riješio u svoju korist. Tada je zatražio medicinski time-out zbog problema s butnim mišićem, ali nije u nastavku meča pokazivao znakove ozljede, što je vrlo važno jer nam u finalu Davis Cupa treba zdravi Ćorić. 

Treći set bio je dosta sličan prvom, samo što je ovaj puta otišao na stranu hrvatskog tenisača. Kod 4:4 Španjolac je izgubio servis, što ga je stajalo gubitka meča, jer je u posljednjem gemu ostao bez ijednog osvojenog poena. 

U drugom kolu Ćorića čeka bolji iz dvoboja Phillipa Kohlschreibera i Lucasa Poillea. Spomenimo i da će kasnije večeras na terene ATP turnira u Baselu izaći Marin Čilić, kojeg očekuje Denis Shapovalov. 

 

(foto: Reuters)

POVRATAK NA NASLOVNICU


Tagovi

Albert Ramos-VinolasATP BečBorna Ćorić

Ostale Vijesti