Ćorić se vratio u ključnom trenutku, ali u posljednjem gemu meč zaustavila kiša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.19. | 20:06

Ima mini-break zaostatka u trećem setu.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić danas je igrao polufinale ATP turnira u Hertogenboschu. Protivnik mu je bio Adrian Mannarino, ali subota ipak nije bila dan na koji ćemo saznati putnika u finale. U trećem setu, kod tie-breaka, meč je prekinula kiša te će se završnica odigrati u nedjelju.

Borna je odigrao vrlo dobar prvi set, u kojem su oba tenisača držala svoje servise do prijelomnog trenutka. Pri rezultatu 4-4, Zagrepčanin uzima servis Francuzu i uz dosta muke s dvije break prilike za poravnanje, ipak uspijeva doći do prvog seta.

U drugom setu vidjeli smo veći pad u igri hrvatskog predstavnika u Hertogenboschu. Greške su postajale sve češće, a orijentacija na defanzivu uvelike je smanjila šanse Borni da dođe do drugog seta. Dva puta je gubio servis, jedan je uspio vratiti, ali 30-godišnji Mannarino uzima drugi set sa 6-3.

U trećem setu Borna je krenuo u igru živaca sa samim sobom pa je u nekoliko navrata gledao prema svom treneru Veiću, kao i gestikulirao i pričao sam sa sobom. Posljedica – izgubljen servis kod rezultata 4-3, a potom i dvije meč lopte za Francuza kod rezultata 5-4. Njih je uspio spasiti, da bi potom u ključnom trenutku oduzeo servis i tako poravnao rezultat na 5-5.

Oba igrača su zatim zadržali svoje servise, a u odlučujućem tie-breaku prvi mini-break uzima Mannarino. Upravo u tom trenutku započela je kiša i prekinula meč koji će prema svemu sudeći biti nastavljan u nedjelju jer nema nocne rasvjete na terenu. Rezultat je 1-1 u setovima i 2-1 vodstvu s mini-breakom Francuza u 13. igri.

<blockquote class="twitter-tweet" data-conversation="none" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Ive just seen it now <a href="https://t.co/gDjB9Btu8i">pic.twitter.com/gDjB9Btu8i</a></p>&mdash; Lolita (@LoliLondon) <a href="https://twitter.com/LoliLondon/status/1139964324485763073?ref_src=twsrc%5Etfw">June 15, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

ATP HertogenboschAdrian MannarinoBorna Ćorić

Ostale Vijesti