Ćorić rano ispao u Sydneyju, Dodig uspješan na Challengeru u Australiji

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.01.16. | 08:58

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je u nedjelju igrao finale indijskog Chennaija, svoje prvo ATP finale u karijeri, oprostio se od Sydneyja već u prvom nastupu.

U dvoboju prvog kola, 19-godišnjeg hrvatskog tenisača je za sat vremena igre, u dva seta sa 6:1 i 6:4 lakoćom svladao 38. tenisač svijeta, 13 godina stariji Luksemburžanin Gilles Muller.

Ćorić, koji se jučer nakon sjajnog otvaranja godine i finala Chennaija vratio u društvo 40 najboljih tenisača svijeta je u prvom setu dvaput izgubio svoj servis, u četvrtom i opet u šestom gemu i Muller je doslovce 'protutnjao' prvom dionicom.

U drugom setu se ključnim pokazao treći gem u kojem naš tenisač ponovno nije uspio sačuvati servis i susret je bio riješen.

Muller je bez problema iskoristio prvu od tri meč lopte.

Bio je ovo njihov prvi susret i najmlađi član Topa 50 je upisao poraz, što i ne čudi previše, budući da Ćorić nije imao previše vremena za odmor nakon iscrpljujućeg nastupa u Indiji. U Chennaiju je igrao i Muller ali se oprostio već u drugom kolu.

Dodajmo da je na Challengeru u Canberri Ivan Dodig uspješno prošao prvo kolo. Peti nositelj je sa 7:6(5) i 6:4 pobijedio domaćeg predstavnika Daynea Kellyja.

ATP Sydney, prvo kolo:

Ćorić - Muller 1:6, 4:6

Challenger Canberra, prvo kolo:

Dodig - Kelly 7:6(5), 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Gilles MullerchallengerATP SydneyIvan DodigATPTenisBorna Ćorić

Ostale Vijesti