Ćorić propustio 11 break prilika i ostao bez prvog finala u karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.05.15. | 18:22

18-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio izboriti finale ATP turnira u francuskoj Nici.

Mladog hrvatskog talenta je u polufinalu zaustavio 24. igrač svijeta, Argentinac Leonard Mayer sa 6:4 i 6:3. Četvrtom nositelju turnira na Azurnoj obali je za pobjedu i prolaz u finale trebalo sat i 27 minuta igre, a Ćorić nije pružio očekivani otpor.

Imao je ukupno 11 prilika za break, ali niti jednu nije iskoristio. Dobro se držao u prvom setu do desetog gema u kojem je prvi put kiksao na svom servisu. Nervoza se nastavila u drugoj dionici u kojoj je odmah na startu ponovno izgubio svoj servis i do kraja nije uspio uhvatiti zaostatak, iako je pokušavao. No, nije išlo.

Kod vodstva Argentinca od 3:1 je imao čak četiri prilike za break ali se  Mayer uspio izvući i pobjegao je na 4:1. Ćorić je ponovno zaprijetio na sljedećem servis gemu protivnika, kada je poveo 40:15, ali Mayer se vratio, kao i pri rezultatu 5:3 kada se ponovio isti scenarij.

Sačuvao je servis, nadoknadio minus, preokrenuo vodstvo Ćorića i riješio susret u svoju korist. Finale, svoje treće u karijeri, Mayer je izborio s dvije break lopte i protivnik za naslov će mu biti Austrijanac Dominic Thiem koji je u drugom polufinalu sa pobijedio Amerikanca Johna Isnera, a mladom hrvatskom tenisaču ostaje tuga što niti u trećem polufinalu u karijeri nije uspio savladati još jednu prepreku i doći do finala.

Ipak, za utjehu je podatak da će zahvaljujući plasmanu u polufinale, od ponedjeljka na novoj ATP ljestvici napredovati za šest mjesta i bit će 47. tenisač svijeta, što će mu biti najbolji renking u karijeri.

Dodajmo da je bolje sreće u Nici danas bio drugi hrvatski tenisač Mate Pavić koji je izborio finale u konkurenciji parova. Sa svojim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom je sa 6:2 i 7:6(9) u polufinalu slavio protiv Emmricha i Siljestroma. U finalu ih očekuju prvi nositelji - Rojer i Tecau.

ATP Nice, polufinale:

Thiem - Isner 7:6(5), 6:3
Ćorić - Mayer 4:6, 3:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna ĆorićATPATP NiceTenis

Ostale Vijesti