Ćorić preko Querreyja do drugog kola Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 25.05.15. | 18:32

Borna Ćorić se plasirao u drugo kolo Roland Garrosa. Mladi Hrvat je s 3:1 u setovima (7:6, 6:3, 0:6, 6:3) pobijedio 38. igrača svijeta Sama Querreyja.

Dobro je Ćorić igrao u prva dva seta. U prvom setu mu Querrey nije ponudio niti previše ozbiljnih prilika na svojem servisu, ali je i 18-godišnji Zagrepčanin dobro servirao te u tie-breaku dočekao svoju šansu i osvoji prvi set.

U drugom setu je Ćorić nastavio s dobrim igrama te dva puta napravio break pa se činilo kako je potrebno samo završiti meč, ali se onda naš tenisač doslovno raspao. Odmah na početku trećeg seta izgubio je svoj servis, a usput je izgubio i živce svađajući se oko nekih odluka sa sucima. Nervoza i potpuna bezidejnost nastavila se do kraja seta kojeg je Querrey dobio s nevjerojatnih 6:0.

No, Ćorić se ipak na vrijeme probudio. Čim je uspio dva puta zadržati svoj servis, ali i smirenost, vratila se ona igra iz prva dva seta. Iako je Querrey i u ovom setu dobro servira, Ćorić je dočekao svoju priliku u 8. gemu i iskoristio je. Iako s nešto problema, u sljedećem je gemu uspio sačuvati svoj servis i slavlje je moglo početi.

Ćorić u sljedećem kolu igra protiv 18. nositelja, Tommyja Robreda iz Španjolske. Njih dvojica se do sada nisu susretali, a Robredo u je u prvom kolu s 3:1 u setovima pobijedio Kazahstanca Andreja Golubeva.

Roland Garros, 1. kolo:

Ćorić – Querrey 7:6 (8), 6:3, 0:6, 6:3

(Foto: Action Images)


Tagovi

ATPRoland GarrosSam QuerreyBorna Ćorić

Ostale Vijesti