Ćorić: Ovo je nešto posebno, a skoro sam odustao od turnira

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.10.18. | 17:51

Evo što je sjajni hrvatski tenisač izjavio nakon velike pobjede.

Čudesan tjedan Borne Ćorića nastavio se danas pobjedom protiv najvećeg tenisača svih vremena - Rogera Federera. Osvajač 20 Grand Slam naslova nije imao nikakve izglede protiv mladog Hrvata koji je slavio s dva puta pod 6:4.

Koliko je Borna bio dominantan, dovoljno govori činjenica da nije pružio nijednu brejk loptu švicarskom velikanu, dok ih je sam izborio čak sedam (dvije iskoristio). Nakon briljantne pobjede, Borna je bio prepun dojmova. 

"Ovo je nešto posebno. Kao što sam već rekao, na turnir sam došao s ukočenim vratom. Razmišljao sam čak o tome da odustanem od turnira zbog bolova. Nisam igrao baš dobro, nisam se osjećao dobro. Nisam stvarno znao kako će to sve završiti. Rekao sam sam sebi, dobro, nemaš što izgubiti. Na kraju sam napravio i odigrao 100 puta bolje nego što sam očekivao".

Što se Federera tiče, on ovim porazom gubi mnogo bodova jer je branio prošlogodišnji naslov. Nakon uvjerljivog poraza, korektno je priznao da je danas pobijedio bolji igrač.

"Bio je puno bolji danas. Puno jače je udarao lopticu od mene, servirao je bolje. Imao je puno više šansi od mene, jako sam loše počeo u oba seta, što me je na kraju koštalo poraza."

Ćorić će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića, a meč se igra sutra od 10:30 sati po hrvatskom vremenu. 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

ATP ŠangajBorna Ćorić

Ostale Vijesti