Ćorić nastavlja svoj tjedan iz snova u Umagu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.07.14. | 09:38

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je dobio pozivnicu organizatora, nastavlja sa senzacijama na 25. izdanju ATP-a u Umagu u kojem je stigao do četvrtfinala...

Nakon što je u prvom kolu iznenadio sedmog nositelja Francuza Edouarda Rogera-Vasellina i senzacionalno stigao do svoje prve pobjede na ATP Touru, na umaškim terenima uspio je stići do drugog slavlja u karijeri i drugog u Umagu, svladavši Argentinca Horacia Zeballosa sa 7:6 (4) i 6:3.

Osvetio mu se tako za lanjski poraz u prvom kolu Umaga u kojem je Argentinac slavio u tri seta. Ove godine, Zeballosu nije dopustio niti jedan break, čuvao je svoj servis i prvi set dobio u 13. igri sa 7:4. U drugom je kod 3:2 napravio i iskoristio jedini break u susretu. Pri vodstvu 5:2 na protivnikov servis nije uspio realizirati dvije meč lopte ali je potom u sljedećem gemu Ćorić mirno odservirao za veliku pobjedu nad čak 12 godina starijim tenisačem.

17-godišnji Ćorić tako je ostvario uspjeh karijere plasiravši se u četvrtfinale nekog turnira, a Hrvatska će nakon drugo vremena imati dvojicu predstavnika u četvrtzavršnici Umaga.

„Još ne vjerujem da se sve ovo dogodilo. Odigrao sam možda i lošiji meč nego u 1. kolu protiv Rogera-Vasselina, no uspio sam sve izvući za veliku pobjedu. Kad sam kod 5:2 u drugom setu propustio dvije meč-lopte, na trenutak sam pomislio neće mi valjda okrenuti meč kao lani, no sve je završilo na najbolji mogući način. Odlučila je moja hrabrost, stalno sam išao za loptom, bio aktivan na terenu, dok je on uglavom čekao. I to mi se na kraju isplatilo“, kazao je nakon meča Ćorić kojeg večeras, ne prije 20 sati u četvrtfinalu na umaškoj zemlji očekuje teška prepreka – prvi nositelj Talijan Fabio Fognini, koji je sa 7:6(2) i 6:0 svladao Španjolca Alberta Montanesa.

Najbolji hrvatski reket Marin Čilić od 17.30 pak ide na 43. igrača svijeta, Čeha Lukasa Rosola. Bit će to njihov treći susret, a četiri godine mlađi Međugorac je upisao obje pobjede do sada. Posljednji su put igrali ove godine u Rotterdamu.

„Iako sam ga pobjeđivao, radi se o neugodnom tenisaču koji dosta riskira u igri. Sve ovisi o meni i kako ću servirati u tom susretu“, istaknuo je u najavi meča 22. tenisač svijeta.

Rezultati dvoboja osmine finala ATP Umag, srijeda

Borna Ćorić (WC) (CRO) - Horacio Zeballos (ARG) 7:6 6:3

Fabio Fognini (ITA) - Albert Montanes (ESP) 7:6 6:0

Pablo Cuevas (URU) - Andreas Seppi (ITA) 6:3 6:1

Teymuraz Gabashvili (RUS) - Joao Sousa (POR) 3:6 6:4 6:2

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Fabio FogniniMarin ČilićTenisATP UmagATPBorna Ćorić

Ostale Vijesti