Borna objasnio razloge za medicinski time-out: Ispričavam se što nije bio zanimljiviji meč

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 16:53

Hrvatski tenisač donio je prvi bod Hrvatskoj u finalu Davis Cupa.

Hrvatska teniska reprezentacija povela je 1-0 u finalu Davis Cupa protiv domaćina Francuske. Prvi bod osigurao je Borna Ćorić fantastičnom partijom protiv 31-godišnjeg Jeremya Chardya svladavši ga sa 3-0 u setovima i ne ostavivši pritom suparniku praktički nijednu šansu za iznenađenje.

Mladi Zagrepčanin bio je vidno raspoložen nakon pobjede.

„Ispričavam se svima što nije bio duži meč, znam da ste svi navikli na maratonske mečeve“, rekao je Borna u šaljivom tonu za HRT, podsjetivši na odlučujući polufinalni susret u Zadru protiv Francesa Tiafoea koji je išao u pet setova.

Ćorić je otkrio da mu je finale stvorilo veću nervozu od očekivane.

„Zadnjih par dana sam bio stvarno bio nervozan, nikad se nisam tako osjećao. Cijelo vrijeme sam mislio da me nešto boli - vrat, noga… Već u prvom gemu sam znao da ce biti teško“, rekao je Borna i otkrio ključ današnje pobjede: „Odlično sam servirao, on je imao samo dvije break lopte, kad sam malo pao u drugom setu, ali prošlo je sve u redu“.

Borna je u trećem setu, nakon breaka na Chardyem, bio primoran uzeti medicinski time-out, kako bi mu fizioterapuet pružio pomoć. To je već postalo pravilo u posljednje vrijeme, ali 22-godišnji tenisač otklanja sumnje u njegov nastup u sljedećem meču u nedjelju.

„Ne brinite za mene, taj bedreni mišić me muči od Šangaja. Osjetio sam da je možda bolje da stanem da me izmasiraju da me to prođe, i mislim da je to bio dobar potez“, rekao je Borna Ćorić i za kraj najavio meč Marina Čilića s Jo-Wilfriedom Tsongom: „Ja sam siguran u našu pobjedu. Marin i ja smo igrali zadnjih 2-3 dana, igra dosta dobro, zadnjih par turnira nije bio u najboljoj formi, ali siguran sam da će dignuti formu i odigrati sjajan meč“.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacijaJeremy Chardy

Ostale Vijesti