Ćorić nakon poraza: Ne znam zašto sam tako loše igrao

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.02.15. | 19:41

Borna Ćorić nije uspio izboriti osminu finala PBZ Zagreb Indoorsa.

18-godišnji hrvatski tenisač u prvom je kolu, već drugu godinu zaredom, zaustavljen u Zagrebu. Danas je od njega bolji bio pobjednik zagrebačkog turnira iz 2008. godine, Ukrajinac Sergiy Stakhovsky sa 6:2 i 6:4.

Nisam dobro servirao cijeli tjedan, mučio sam se, tako da danas niti nisam previše očekivao od servisa. Općenito sam se loše osjećao, a njegova igra mi očito ne odgovara“, rekao je nakon susreta Ćorić, koji je pružio dobar otpor, posebice nakon gubitka prvog seta. U drugom setu je čak dvaput vraćao izgubljeni servis i izjednačio na 4:4, ali više od toga nije uspio.

Ne znam koja je pouka iz ovog poraza. Moram razgovarati s trenerom i cijelim timom pa ćemo vidjeti što se dogodilo i zašto sam tako loše igrao“, razočaran je bio Ćorić.

U Zagrebu je ubilježio već četvrti poraz u novoj sezoni. Razlog za zabrinutost?

 „U Australiji sam igrao dosta dobro. Zadovoljan sam svojom igrom u tom dugom meču. Ovaj današnji je stvarno bio loš. Loše sam igrao, ali sam izgubio od bolje rangiranog tenisača. Nema brige, sezona traje još devet do deset mjeseci, pa ima vremena da se vratim“, umirio je hrvatski tenisač.

Nije, kaže, bio pod pritiskom domaće atmosfere i ne previše brojne publike u Domu sportova. Čak štoviše, odgovarala mu je potpora i pljesak u ključnim trenucima meča.

Igrao sam već nekoliko puta na turnirima gdje je bilo dosta ljudi, danas je bila vrlo dobra atmosfera. Nije mi smetala publika, kao i kada imam svoju publiku, pritisak je uvijek isti. Moram priznati da mi je čak i malo lakše kada znam da igram u svojoj dvorani, ali kažem, osjećaj je uvijek jednak“.

Krajem prošle sezone odlučio se na promjenu trenera. Preuzeo ga je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, Željko Krajan. S njim radi na poboljšanju servisa, koji se danas ponovno pokazao kao najslabija točka.

„Radili smo odlično u ovoj sezoni, kao i taj jedan tjedan što smo imali bez turnira. Bivši trener i ja jednostavno više nismo funkcionirali, a mislim da sada sve ide na bolje i da dobro radimo“, zaključio je na konferenciji za novinare Ćorić, kojemu ipak ovo nije posljednji oproštaj od Zagreba. Igrat će još u paru s bivšim osvajačem Zagreba, Ivanom Dodigom.

Njihov meč protiv još jednog hrvatskog tenisača, Marina Draganje i Finca Henrija Kontinena, na rasporedu je sutra.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićPBZ Zagreb IndoorsTenis

Ostale Vijesti