Ćorić ispustio 2:0 u setovima, Troicki ludim preokretom donio Srbiji i drugi bod

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.03.15. | 18:49

Viktor Troicki svladao je u uzbudljivom meču Bornu Ćorića s 3:2 u setovima, tako da je Srbija povela s 2:0 protiv Hrvatske u dvoboju prvog kola Davis Cupa.

Novak Đoković je u prvom meču dana lagano s 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4) pobijedio Matu Delića i donio Srbiji prednost, koju je kasnije nakon maratonske borbe povećao Viktor Troicki trijumfom nad Bornom Ćorićem. Imao je naš talentirani tenisač 2:0 u setovima uz break u trećem, no na kraju je ipak slavio drugi srpski reket sa 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Ćorić je loše otvorio meč i izgubio servis već u prvom gemu, ali uspio se vratiti, a onda u ključnom trenutku, kod vodstva 5:4, napraviti novi break i uzeti prvi set. Bio je Borna smiren i samouvjeren, pa je u drugom setu odmah napravio break za 2:0, potom ga potvrdio i nakon 69 minuta poveo protiv Troickog s 2:0 u setovima.

Početkom trećeg seta Ćorić je po peti puta uzeo servis Troickom i opet poveo s 2:0. Sve je mirisalo na njegovu pobjedu, ali u tim trenucima u dvoranu u Kraljevu ušao je Novak Đoković. Borna je zaredao s nekoliko promašaja, domaća publika se probudila, a Troicki počeo igrati preciznije i koncentriranije.

Zaredao je s pet osvojenih gemova i uzeo treći, a zatim lagano i četvrti set. Ćorić se požalio na bolove u nozi, otišao je i u svlačionicu da bi dobio masažu, ali pomoć nije bilo. U odlučujućem petom setu Troicki je nastavio s vrhunskom igrom, tri puta je čak napravio break i Borni nije preostalo ništa drugo nego čestitati 11 godina starijem suparniku...

Srbija je tako protiv Hrvatske povela s 2:0. U subotu se od 14 sati igra meč parova, a prijavljeni su Troicki i Zimonjić za Srbiju, te Marin Draganja i Franko Škugor za Hrvatsku. Ali izbornici imaju pravo na promjenu postave nakon dogovora s igračima...

(Foto: Pixsell)


Tagovi

TenisDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaViktor TroickiBorna Ćorić

Ostale Vijesti