Ćorić ispao nakon novog maratona u pet setova

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 19:23

Mladi hrvatski tenisač nije imao dovoljno snage za još jedan trijumf na wimbledonskoj travi.

I prije meča je Borna Ćorić najavio kako ga očekuje izuzetno težak protivnik u drugom kolu Wimbledona. Nije 'pilio naopako', Andreas Seppi je prošao u treće kolu zahvaljujući višku iskustva, ali i snage u ključnim trenucima meča (6:4, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6).

Prvi set je otišao na stranu našeg tenisača, ali već je u idućem bilo jasno kako će treće kolo biti jako veliki zalogaj za 18-godišnjeg Zagrepčanina. Ni treći set nije krenuo bajno po njega, našao se u rezultatskom zaostatku 1:4, a onda je uslijedio veliki preokret i tie-break kojeg uzima uvjerljivo sa 7:3.

Ipak, nakon toga Seppi znatno podiže razinu svoje igre, a Bornu počinje hvatati umor. U čak tri navrata je izgubio servis, a u kakvom je mentalnom i fizičkom stanju bio govori i rečenica pri rezultatu 1:3, 0:30.

Ne mogu igrati opet peti set, ne mogu!“, uputio je Borna gromoglasan uzvik ka svom taboru.

Pomoći mu nije bilo, Seppi uzima set sa 6:1, a nakon toga slijedi ista priča. Seppi je dobivao lagane poene na svom servisu, dok je gotovo svaki servis gem našeg tenisača imao po nekoliko izmjena.

Upravo je ovaj meč pokazao zbog čega Borna ne voli travnatu podlogu. Žalio se na sklizanje i tenisice, ali i na Seppijeve servise. Ponovno je imao problema s bolovima u mišićima, a zatražio je, jednako kao i u meču protiv Stahovskog, 'medical time-out'.

U svakom slučaju, bio je ovo vrlo dobar nastup Borne Ćorića na trećem Grand Slamu sezone i jasno je kako prostora za napredak na ovoj podlozi itekako ima.

Hrvatska je tako ostala na dva predstavnika u muškoj konkurenciji, Ivi Karloviću i Marinu Čiliću.

Wimbledon, 2. kolo:

Ćorić – Seppi 6:4, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Borna ĆorićWimbledonAndreas SeppiATP

Ostale Vijesti