Ćorić i Lučić-Baroni izborili druga kola u Francuskoj i Njemačkoj

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.05.15. | 16:00

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić je bez većih problema startao na zemlji u francuskoj Nici, a uspješna je bila i Mirjana Lučić-Baroni na WTA turniru u Strasbourgu u kojem se praktički bez borbe plasirala u drugo kolo.

Nakon samo tri gema, bjeloruska kvalifikantica Olga Govorcova predala je susret hrvatskoj tenisačici pri svom vodstvu 2:1 u prvom setu, nakon što je oduzela Lučić-Baroni servis.

'Mikica' je tako lakoćom prošla u drugo kolo, u kojem je čeka teška prepreka, prva nositeljica Amerikanka Madison Keys, koja je sa 6:4 i 6:3 bila bolja od sunarodnjakinje Christine McHale. Do sada su igrale tri puta, a Lučić-Baroni je u sva tri susreta ostala 'kratkih rukava' i bez osvojenog seta.

Uspješan je u francuskoj Nici bio naš mladi tenisač Borna Ćorić, koji je na startu sa 2:0 u setovima pobijedio australskog kvalifikanta, Sama Grotha. Za 7:5 i 6:3 pobjedu, Ćoriću je trebalo sat i 38 minuta igre.

U prvom setu je protiv 73. igrača svijeta bio nepogrješiv po pitanju ubačenog prvog servisa i imao sedam break prilika. Dovoljna mu je bila jedna za osvajanje prvog seta.

U drugom je dvaput uspio oduzeti servis protivniku i bez većih problema je svladao 27-godišnjeg Australca i izborio drugo kolo, u kojem ga čeka bolji iz susreta petog nositelja Bernarda Tomića i Francuza Giannija Mine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna ĆorićMirjana Lučić-BaroniATPWTAATP NiceWTA Strasbourg

Ostale Vijesti