Ćiro: Ima li smisla sad smijeniti Peteva? Pa kad je Mamić išta radio logično?!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.17. | 11:55

Ćiro Blažević ne može se načuditi potezu Dinama, a za Marija Cvitanovića, svog bivšeg pomoćnika, kaže kako je vrlo nadaren trener

„Kad je nešto bilo logično u tom klubu otkad je Zdravko Mamić glavni,“ zapitao se Ćiro.

I njega je odlazak Peteva iznenadio, osobito jer se dogodio dva dana uoči početka nove sezone. Stoga će novi trener preuzeti Modre bez odrađenih priprema i bez svojih pojačanja, u istoj situaciji u kojoj je Petev prošle sezone preuzeo klub. Bugarin je tad bio vatrogasno rješenje, doveden kako bi Dinamo izvukao iz situacije u kojoj ga je ostavio Cico Kranjčar, odnosno kako bi ugasio vatru, a sad bi vatrogasac trebao biti Mario Cvitanović, iako požar još nije ni počeo.

„Cvitanović je dobar trener, bio mi je pomoćnik u Zagrebu i nema dvojbe da je nadaren trener,“ amenovao je Ćiro Mamićev potez, ali ni njemu nije u potpunosti jasan.

„U Maksimiru je sve nepredvidivo, ali Mamić je apsolutni gospodar i radi što hoće.“

A gazda se izgleda vratio starim navikama, opet mijenja trenere kao cipele, jedini za kojeg je imao strpljenja bio je njegov brat Zoran, to se sa sportske strane pokazao kao jedan od boljih poteza u njegovoj upravi jer mlađi Mamić je bio ponajbolji trenera u modernoj povijesti. To mu je omogućio luksuz koji svi ostali treneri hrvatskog viceprvaka nisu imali – kontinuitet u radu. Što je najgore Mamić stariji ima zdrav primjer u susjedstvu, Matjaž Kek sjeo je na klupu Rijeke prije pet sezona i tek nakon četiri godine osvojio je prvi trofej i napravio veliki uspjeh, no čini se kako Zdravko ništa nije naučio.

Petev je na kraju prošle sezone preživio Mamićevu sjekiru i to je bio razuman potez jer nije bio kriv za izgubljene titule, niti je birao tu momčad, niti ju je pripremao i tih tri četvrtine sezone, koliko je proveo na klupi, nije ni mogao ništa napraviti, ali logičan potez koji je gazda povukao dva dana po završetku prošle sezone, spektakularno je usrao dva dana uoči početka nove. No, logika davno više ne stanuje u Maksimirskoj 128.

„Nemam mišljenje o tom potezu, gledam na to penzionerski sa strane, trudim se ne miješati. Nema tu pomoći, ne može se ništa logično napraviti u tom klubu kad se u njemu već godinama ništa ne događa logično. Imam svoje mišljenje, govorio sam kad je trebalo što učiniti, ali sad je gotovo,“ zaključio je Ćiro.

(foto: Pixsell)

Razgovarao: Andrija Vuković


Tagovi

Prva HNLDinamo ZagrebIvajlo PetevMiroslav Blažević

Ostale Vijesti