'Čilićeva teorija' za polufinale i praktični 'Stan the Man'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.11.14. | 10:11

Pred najboljim hrvatskim tenisačem je posljednji dvoboj A skupine završnog Mastersa u Londonu.

Večeras će u 21 sat Marin Čilić po treći put izaći na teren u londonskoj O2 Areni, a protivnik će mu biti Stanislas Wawrinka.

Koliko god bilo tužno i razočaravajuće izdanje Čilića na završnom Mastersu sezone, toliko je i nevjerojatno kako naš tenisač još uvijek ima šanse za prolazak. Pred Marinom je gotovo nemoguća misija – mora deklasirati Wawrinku, slično kao što je Đoković to uradio Marinu u prvom meču (1:6, 1:6), a Berdych bi jednako uvjerljiv poraz morao doživjeti protiv Đokovića.

Istina, način na koji igra prvi tenisač svijeta i činjenica kako bi današnjom pobjedom osigurao status najboljeg na kraju godine, jamči sigurnu i uvjerljivu pobjedu tenisača iz Srbije. Ipak, kada je druga varijabla u pitanju, ona iz Međugorja, teško je očekivati sličan scenarij.

„Wawrinka će imati veći pritisak, jer je on taj koji mora pobijediti. Nastojat ću uživati jer sam zasluženo ovdje“, kazao je Čilić u najavi dvoboja protiv Švicarca.

„Veliko je razočarenje izgubiti na način na koji sam ja izgubio, ali mi je jasno kako sam igrao protiv jakih protivnika. Rezultat nije mogao biti drugačiji, jer ne igram zadovoljavajuće“, poručio je naš tenisač.

Koliko god osvajanje US Opena bila velika stvar za Marina i hrvatski tenis, toliko bi novi (uvjerljivi) poraz dodatno poljuljao vjeru u njegove mogućnosti. Pobjeda u posljednjem meču završnog Mastersa osmorice veličanstvenih bio bi odličan uvod pred novi nastavak teniskih uzbuđenja koja nam stižu u veljači iduće godine.

Masters, skupina A:

Đoković - Berdych, 15 sati
Čilić - Wawrinka, 21 sat

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP World Tour FinalsStanislas WawrinkaMarin Čilić

Ostale Vijesti