Čilić uvjerljiv u prvom kolu Queensa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 17.06.19. | 17:39

Pobjeda na otvaranju travnate sezone.

Hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je otvorio travnati dio sezone. U prvom kolu ATP turnira u Queensu – gdje 'Mrnja' brani prošlogodišnju titulu – svladao je Christiana Garina sa 6-1, 7-6.

Jedini aktivni hrvatski osvajač Grand Slam turnira furiozno je odigrao prvi set u kojem je za samo 21 minutu gotovo ponizio Čileanca, inače 32. igrača svijeta. Garin mu je uzeo tek tri poena na njegov servis, a Čilić je napravio dva breaka i brzo okončao prvu dionicu.

Marin je dobro krenuo u drugi set, gdje mu je bilo potrebno čak šest break prilika da oduzme servis 23-godišnjem suparniku, ali kod vodstva 2-1 gubi svoj servis. Potom je ponovno uzeo break prednosti, da bi se Čileanac vratio u ključnom trenutku meču pri vodstvu 'Čile' 5-4, a potom i izborio tie-break.

Tamo je Garin krenuo fantastično s dva mini-breaka, a Čilić se našao u nezavidnoj situaciji i zaostatku od 4-0. Potom je Marin ubacio u brzinu više i do kraja gema prepustio tek jedan poen i vrativši se u tie-breaku na 7-5 okončao meč sa 2-0 u setovima

U drugom kolu, Čilić igra protiv Diega Schwartzmanna.

(Foto: Reuters/arhiva)


Tagovi

Marin ČilićATP Queens ClubChristian Garindiego schwartzman

Ostale Vijesti