Čilić uoči finala Davis Cupa: Francuzi će imati blagu prednost

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 16:37

Hrvatski reket 'broj 1' najavio je nadolazeće finale.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ovog vikenda, točnije u rane popodnevne sate u petak, igra finale Davis Cupa. Posljednje u ovakvom formatu ovog natjecanja, a protivnik će im biti Francuska koja je domaćin ovog ogleda u Lilleu.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić (7.), prvo se osvrnuo na netom završeni ATP Finals igran u britanskoj prijestolnici.

„Mislim da je bilo sjajno što sam četvrti put bio u Londonu, doživio to sjajno iskustvo. Imao sam opet neke prilike koje nisam iskoristio, i protiv Zvereva i protiv Đokovića, ali u svakom slučaju ta tri meča su mi donijela jako puno, s obzirom da sam igrao protiv trojice tenisača iz društva deset najboljih I sva su tri meča bila kvalitetna. To mi sigurno može dosta pomoći u pripremama za Davis Cup, i za mečeve i za mentalnu pripremu, da od prvog trenutka budem na visokoj razini”, kaže Marin.

Dva glavna hrvatska aduta, Čilić i Borna Ćorić (12.), bolje su plasirani na ATP-ovoj listi uoči ovog finala, a njihov najbolje rangirani igrač je Lucas Pouillea koji trenutno drži 32. mjesto ljestvice.

„Rang lista nas lako može zavarati. Pouille je igrač koji je prošle godine bio oko petnaestog mjesta na svijetu i znamo koliko je kvalitetan mlad igrač, sigurno uvijek motiviran kad igra za reprezentaciju. Imaju i Tsongu, koji je dio ove sezone bio ozlijeđen, ali je oslonac njihove ekipe. Imaju kvalitetu, ali mi vjerujemo u svoju snagu, a naravno da će najvažnije biti pokazati omjer snaga na terenu”.

Odmah nakon turnira u Bercyju, francuska se reprezentacija okrenula treninzima na zemljanoj podlozi i već je dva tjedna na tom tipu igrališta. Hrvatska nije imala tu mogućnost zbog oba tenisača koji su se nalazila u Londonu prošlog tjedna. Hoće li prilagodba na zemlji predstavljati problem izabranicima Željka Krajana?

„Mislim da smo svi naviknuti brzo se prilagođavati na sve podloge. Ove godine smo imali priliku tri puta igrati kod kuće na zemlji odmah nakon turnira koji su se igrali na betonu. Vjerujem da nam to neće predstavljati veliki problem. Možda će oni imati blagu prednost u početku s obzirom da su malo duže na zemlji, ali vjerujem da će se to nivelirati tijekom mečeva i da ćemo biti maksimalno spremni”, otkrio je prvi hrvatski reket.

Na tribinama se očekuje oko 26.000 navijača, među kojima će hrvatski biti u manjini. Najbolji hrvatski tenisač osvrnuo se i na potencijalne hrvatske navijače na tribinama stadiona Pierre-Mauroy.

„Imali smo već priliku igrati u gostima gdje je bila mala skupina naših navijača koja nas je nosila tijekom cijelog vikenda. U Americi, Belgiji, Nizozemskoj… Imali smo sjajne navijače. Vjerujem da nam mogu puno pomoći uz glasnu podršku i navijanje. Mi ćemo dati sve od sebe i biti maksimalno motivirani da dignemo publiku u pravim trenucima, tako da se i oni mogu lakše motivirati”, završio  je Čilić.

(Foto: HTS/Mario Ćužić)


Tagovi

Marin Čilićhrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cupfrancuska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti