Čilić u tri seta do drugog kola Queensa, slijedi revanš sa Troickim

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.06.15. | 22:21

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je otvorio nastup u Queens Clubu.

Međugorac je u prvom kolu u tri seta, sa 7:6(3), 3:6 i 6:2 svladao Francuza Adriana Mannarina. 32. tenisač svijeta dosta je namučio devetog na svijetu i četvrtog nositelja u Queensu. Prvi set otišao je u tie-break nakon što obojica nisu iskoristila break prilike. Mannarino je imao jednu, a Čilić tri i sve tri u osmom gemu.

No, obojica su uspjela sačuvati svoje servise, barem do 13. igre u kojoj je Francuz dvaput pokleknuo i Čilić je sa 7:3 osvojio set.

U drugom setu je Međugorac pak kiksao na svom servisu i to u drugog gemu i Mannarino je stigao do prednost od 3:0. Treći gem bio je posebno uzbudljiv jer je hrvatski tenisač imao čak četiri prilike za obrat ali niti jednu nije iskoristio. Do kraja više nije uspio nadoknaditi zaostatak, ali se iskupio u odlučujućem trećem setu.

Francuski je predstavnik izdržao do četvrtog gema u kojem je izgubio servis, a točka na i bio je novi Čilićev break u osmom gemu kod vodstva 5:2, kojim je riješen susret.

Čilićev protivnik u drugom kolu bit će srbijanski tenisač Viktor Troicki, koji mu je dužnik. Igrali su prije tri dana u neizvjesnom polufinalu Stuttgarta, a uspješniji je s 2:1 u setovima bio Troicki.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Marin ČilićATPATP Queens ClubTenis

Ostale Vijesti