Čilić se zamijenio s Wawrinkom, Dodig ispao iz kruga sto najboljih

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.04.15. | 12:31

Na novoj ljestvici najboljih tenisača svijeta dogodilo se nekoliko promjena što se hrvatskih tenisača tiče.

Prvi hrvatski reket, koji se konačno vratio oporavljen i zaliječen na terene, opet je zamijenio mjesta sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom te je sada deseti tenisač svijeta, a Wawrinka je deveti.

Ivo Karlović je ostao 22., a Borna Ćorić 55., a izvan kruga sto najboljih od ovog se tjedna nalazi Ivan Dodig. Pao je za sedam mjesta i sada je 107. na svijetu. U Topu 20' je još i Mate Delić, koji je u odnosu na prošli tjedan, nazadovao 17 mjesta i sada je 176.

No, Dodigu za utjehu može biti mnogo bolja pozicija u paru. Još uvijek drži šesto mjesto, a Marin Draganja koji je sa svojim finskim kolegom, Henrijem Kontinenom slavio u Barceloni, uspio se probiti na 20. poziciju, zahvaljujući napretku od dva mjesta.

U utrci za London, Draganja i Kontinen su za četiri pozicije bolji - deveti, a Dodig i njegov brazilski partner Marcelo Melo su treći.

Što se poretka u pojedinačnoj konkurenciji tiče, nema promjena na vrhu ATP liste. I dalje je vodeći Novak Đoković ispred Švicarca Rogera Federera i Škota Andyja Murrayja.

Kod tenisačica, na vrhu je i dalje Amerikanka Serena Williams, a iza nje se smjestila Rumunjka Simona Halep, koja je zamijenila poziciju sa sada trećeplasirana Ruskinja Maria Šarapova. Od ostalih promjena među prvih deset, Kanađanka Eugenie Bouchard je napredovala na šesto mjesto i pogurala srbijansku 'suknjicu' Anu Ivanović na sedmo.

Od naših tenisačica, najveći je napredak zabilježila Petra Martić, koja je bolja za 12 mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 162.

I dalje je najbolja Mirjana Lučić-Baroni koja je napredovala za dvije pozicije na 63. mjesto. Tri pozicije je od nje bolja Ajla Tomljanović koja se još uvijek vodi pod hrvatsku zastavu, iako nastupa za Australiju. Među sto je još Ana Konjuh koja je bolja za pet pozicija ovog tjedna i sada je 93. igračica svijeta.

Osječanka Donna Vekić je 169., što je osam mjesta bolje nego prošli tjedan.

(Foto: Action Images/Screenshot ATP i WTA)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPATP ljestvicaWTAWTA ljestvicaMarin ČilićIvan DodigMarin DraganjaPetra Martić

Ostale Vijesti