Čilić se muči, Vekić uvjerljiva – hrvatski predstavnici u trećem kolu US Opena

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.08.19. | 09:23

Dobar nastup hrvatskih predstavnika.

Nešto teže od očekivanog, hrvatski tenisač Marin Čilić ostvario je plasman u treće kolo US Opena. Druga prepreka u New Yorku bio mu je Cedrik-Marcel Stebe, a 'Čila' ga je svladao preokretom s 3-1 u setovima nakon točno tri sata igre.

ODIGRAJ Sevastova - Martić

23. igrač svijeta, Čilić, ponovno je loše ušao u meč izgubivši servis u startu. Ipak, uspio ga je vratiti nakon četiri break lopte kod rezultata 2-1, ali u ključnom dijelu seta kod 4-4 ponovno gubi servis te Nijemac osvaja prvi set sa 6-4.

U drugom setu 256. tenisač ATP ljestvice, dobro je namučio našeg predstavnika, a nakon šest 'deuceva' i jedne break lopte, Marin se uspio otrgnuti nejgovim napadima da bi konačno ubacio u brzinu više i nakon oduzetog servisa kod 3-2 došao do drugog seta sa 6-3.  Gubio je Čilić servis i u trećem setzu, Stebe mu je radio puno problema, ali iskustvo i kvaliteta bili su na strani Čilića – dva puta je 'breaknuo' protivnika i došao na set od pobjede.

ODIGRAJ Čilić - Isner

Četvrti set odrađen je na iskustvo. Kod rezultata 3-3, Marin je odmah iskoristitio prvu break loptu i na kraju još jednim breakom na meč lopti okončao susret. Iako je Čilić sve bliže drugom tjednu posljednjem Grand Slam turnira sezone, njegova igra ne djeluje j previše obećavajuće da bi mogao nastaviti i dalje svoj put prema jedinom Grand Slam pokalu kojeg već ima u vitrinama.

Čilić će imati vrlo težak zadatak u trećem kolu gdje ga čeka domaći tenisač John Isner.

Hrvatska predstavnica u ženskom dijelu turnira, Donna Vekić sa sigurnih je 2-0 u setovima pobijedila Kaiju Kanepi. Prvi set je obilovao preokretima gdje je Donna prva izgubila servis, nakon čega je Estonka 'uzvratila' dvostrukim poklonom. Ipak, prednost mlade Osječanke nije dugo trajala te i ona po drugi put gubi servis za 4-4. Činilo se kako idemo prema tie-breaku, ali Hrvatica ponovno 'breaka' protivnicu iz treće prilike i dolazi do prvog seta nakon sat vremena igre (7-5).

ODIGRAJ Vekić - Putintseva

U drugom setu, to je izgledalo puno bolje kod Donne, bila je sigurnija na servisu kojega više nije gubila, a dva puta ga je oduzimala Estonki i na kraju slavila sa 7-5, 6-3.

U trećem kolu čeka je ogled protiv 39. igračice svijeta, Yulije Putintseve.

(Foto: Reuters)


Tagovi

US OpenJohn IsnerDonna VekićMarin Čilić

Ostale Vijesti