Čilić se ekspresno oprostio od turnira u Rimu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.05.15. | 13:18

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je već u prvom kolu velikog ATP turnira u Rimu.

Međugorca je u prvom meču dana u talijanskoj prijestolnici na startu zaustavio Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, koji je slavio sa 6:4 i 6:3. 28. tenisaču svijeta je za pobjedu i prolaz u drugo kolo protiv devetog nositelja trebalo sat i 44 minute igre.

Čilić je u prvom setu kiksao odmah na startu kada je izgubio svoj servis i više se nije uspio vratiti, a u drugom je dvaput ispustio servis, u petom i devetom gemu i bilo je jasno da nema šanse za ostanak u turniru.

Da to neće izgledati dobro, pokazao je Čilić već na otvaranju meča kada nije uspio zadržati svoj servis i Garcia-Lopez je poveo 2:0. Do kraja dionice je Čilić u dva navrata prijetio na protivnikov servis, imao dvije break-lopte, ali se Španjolac uspio spasiti.

Najveću priliku za povratak u meč hrvatski je tenisač propustio u šestom gemu u kojem je imao tri šanse za obrat, ali Garcia-Lopez je nakon četiri set lopte, uzeo set.

U jednako neizvjesnom ritmu otvorena je u druga dionica, u kojoj je španjolski predstavnik ponovno radio pritisak na Čilićev servis, koji je spašavao čak šest break lopti. Uspio se spasiti i uzeti svoj servis gem, ali to mu nije pošlo za rukom u petom gemu kada je Garcia-Lopez stigao do 15:40. Iskoristio je četvrtu break priliku i poveo 3:2. Mudro je zadržao svoj servis i do kraja još jednom oduzeo servis Čiliću, za potvrdu pobjede i prolaza u 1/16 finala.

Do sada su 26-godišnji Čilić i pet godina stariji Garcia-Lopez igrali dvaput, obojica su imala po jednu pobjedu, a sada je 2-1 vodstvo u međusobnom omjeru preuzeo španjolski tenisač.

ATP Rim, prvo kolo:

Čilić - Garcia-Lopez 6:4, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićATPATP RimGuillermo Garcia-Lopez

Ostale Vijesti