Čilić „protutnjao“ u drugo kolo: Trebaju mi ovakve pobjede zbog samopouzdanja

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.05.15. | 18:20

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u velikom je stilu odigrao svoj prvi Grand Slam susret nakon osvajanja lanjskog US Opena.

Međugorac, inače deseti igrač svijeta je u prvom kolu Roland Garrosa doslovce projurio pokraj 80. na svijetu, Nizozemca Robina Haasea, kojeg je svladao sa 6:2, 6:4 i 6:2 za samo 97 minuta igre.

Čilić lako u drugo kolo Roland Garrosa, uspješan i Draganja

Čilić je dominirao cijelim susretom, a to potvrđuju i brojke, koje su bile uvjerljivo na njegovoj strani.  Imao je 48 winnera, Haase 17, a nizozemski je predstavnik imao i samo jednu break-loptu, u šestom gemu trećeg seta, ali ju je Čilić uspio spasiti.

„Odigrao sam jako dobar meč, kontrolirao situaciju od prvog do zadnjeg poena i u svakom setu rano dolazio do breakova. Zbog samopouzdanja su mi definitivno potrebne ovakve pobjede na velikim turnirima, gdje se igra na tri dobivena seta i gdje mečevi traju duže“, rekao je devetopostavljeni Čilić nakon uvjerljive pobjede.

Sljedeći će mu protivnik biti talijanski kvalifikant Andrea Arnaboldi, koji je u pet teških setova, sa 6:4, 7:6(5), 6:7(4), 6:7(2) i 0:6 izbacio Australca Jamesa Duckwortha.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićRoland GarrosATPTenisRobin Haase

Ostale Vijesti