Čilić prošao u drugo kolo Tokija, Karlović i Lučić-Baroni uspješni u Pekingu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.15. | 11:52

Uspješan dan hrvatskih predstavnika na teniskim turnirima u Tokiju i Pekingu.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić je izborio plasman u drugo kolo turnira u Tokiju, pobijedivši Amerikanca Donalda Younga u tri seta sa 7:5, 5:7 i 6:4 za dva sata i 40 minuta igre.

Čilić je 51. tenisaču svijeta u prvom setu dvaput oduzeo servis i to prvi put u devetom gemu kada je Young servirao za osvajanje prve dionice, nakon što je gem ranije kiksao na svom servisu.

U drugom setu je Čilića skupo koštao novi kiks na servisu i to u 12. gemu kada je Amerikanac uzvratio i izjednačio na 1:1.

U odlučujućem trećem setu je Young odmah izgubio svoj servis i još jednom na sredini dionice, što je Čiliću bilo dovoljno za pobjedu i prolaz u drugo kolo, u kojem ga čeka još jedan američki tenisač - Steve Johnson, inače 48. igrač svijeta.

Uspješan je bio i Ivo Karlović koji nastupa u Pekingu. 'Div sa Šalate' je na startu turnira u prvom kolu izbacio Španjolca Guillerma Garciu-Lopeza sa 7:5 i 7:6(1) za sat i 36 minuta igre.

Karloviću su za slavlje bila dovoljna dva breaka protiv 26. tenisača svijeta i 19 as servisa, a na svom je servisu kiksao samo jednom, u desetom gemu prvog seta.

Sljedeći protivnik bit će mu pobjednik susreta između Argentinca Pabla Cuevasa i drugopostavljenog Čeha Tomasa Berdycha.

Mirjana Lučić-Baroni je imala puno lakši zadatak također u Pekingu. Hrvatskoj veteranki je dvoboj drugog kola bez borbe predala 11. nositeljica, Švicarka Belinda Benčić. Razlog predaje je ozljeda desne ruke švicarske tenisačice pa je tako 'Mikica' bez borbe prošla u osminu finala.

Hrvatsku igračicu u trećem kolu i borbi za četvrtfinale očekuje peta tenisačica svijeta, Španjolka Garbine Muguruza, s kojom je igrala ove godine u Wimbledonu i uspješnija je bila Španjolka s 2:1 u setovima.

ATP Tokio, prvo kolo:

Čilić - Young 7:5, 5:7, 6:4

ATP Peking, prvo kolo:

Garcia-Lopez - Karlović 5:7, 6:7(1)

WTA Peking, drugo kolo:

Benčić - Lučić-Baroni predaja

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Marin ČilićMirjana Lučić-BaroniIvo KarlovićTenisATP PekingATP TokioWTA Peking

Ostale Vijesti